Rooney a Unitedet, Wilshere az Arsenalt lőtte tovább

Az FA-kupában a megismételt mérkőzésen a Manchester United a West Ham, az Arsenal a Swansea ellen nyert egy góllal.

A Manchester United az FA-kupa első nagy körében az utolsó pillanatban menekült meg Londonban, ugyanis Robin van Persie a 91. percben szerzett gólt Londonban, azzal lett 2-2 a végeredmény.

A második meccsre felépült sérüléséből Wayne Rooney, így ott lehetett a kezdőben, és ha már ott volt, a 9. percben becsúszva a hálóba helyezte a labdát. Hernandez ment el a bal oldalon egy gyors támadás során, középreadott, ott érkezett a válogatott támadó, és büntetett.

Rooney két gólt is szerezhetett volna, de a kezezés miatt megítélt 11-est a 79. percben kihagyta. A West Ham egyébként a második félidőben kiválóan játszott, nagyon kevés hiányzott neki a gólszerzéshez hiszen helyzetei is akadtak.

Végül több gól már nem született, továbbment a United.

Az Arsenal a Swansea-val játszott remek meccset az első összecsapáson, akkor 1-0-ra a kiscsapat vezetett, majd fordított az Arsenal, de a 86. percben Graham egyenlített. Ezúttal is a 86. percben esett gól, de most csak ez az egy.

Ezt történetesen a londoniak szerezték Jack Wilshere révén, így ha nehezen is, de továbbmentek a következő körbe, ahol a Brighton lesz az ellenfelük, idegenben.

Eredmény – FA-kupa:

Manchester United – West Ham United 1-0 (1-0)
gólszerző: Rooney (9.)

Arsenal – Swansea 1-0 (0-0)
gólszerző: Wilshere (86.)

A United győzelme:

Az Arsenal győzelme: