Zseniális félidő, de ismétel az Arsenal az FA-kupában

A Swansea 2-2-t játszott az FA-kupában az Arsenallal, így a párharcot folytatják. Unalmas első félidő után parádés meccset hozott a folytatás.

Az Fa-kupában a legjobb 32 közé jutásért folytak a küzdelmek a hétvégén. Többé-kevésbé sikeresen vették az akadályokat a Premier League-ben szereplő csapatok, de azért akadtak meglepetések.

A Newcastle például kiesett a Brighton ellen, és újrajátszásra kényszerül a Manchester United is, amely csak a 91. percben szerzett van Persie-góllal menekült meg. Szintén ismétel a Fulham, a Sunderland, a Stoke, a Wigan, valamint egymás ellen a QPR és a West Bromwic Albion.

Az Arsenal a Swansea otthonába látogatott vasárnap délután, és cseppet sem volt könnyű dolga. Michael Laudrup nagyon összerakta a walesi együttest, amely a bajnokságban nagy meglepetésre az Emirates Stadionban már megverte a Wenger-csapatot. Akkor Michu lőtte mind a két gólt, de a spanyol válogatottba is behívott bombaigazolás ezúttal nem kezdett. Az első félidő nem hozott nagyon nagy ziccereket, a második annál inkább, előbb Giroud próbálkozott, majd a hazaiak lőttek kapufát.

Aztán az 57. percben beállt Michu, és 73 másodperccel később már a kapuban landolt a lövése. Mertesackert emelte át egy kirúgás után lekezelt labdával, majd két védő között a kapuba lőtt (1-0). A legnagyobb ziccert Theo Walcott a 75. percben hagyta ki, amikor többen is eladták a labdát a Swansea védői közül. A jobbról leadott lövés aztán elkerülte a jobb kapufát.

Aztán a 81. percben egy szöglet után visszafejelték a labdát a 16-oson belül középre, Koscielny középre kotorta a labdát, Podolski pedig ráfordult és a kapuba lőtt (1-1). Sőt! A 83. percben káprázatos góllal átvette a vezetést a londoni csapat: újabb védelmi megingás után Arteta adott óriási passzt Gibbsnek, aki kapásból hatalmas gólt ragasztott a kapuba (1-2). Gibbs volt egyébként is a vendégek legjobbja, megérdemelte a gólt.

A 86. percben nagyot kellett védenie Szcsecznynek, remek lett a meccs vége. A szöglet után aztán megcsúsztatták a labdát a londoni védők, amely Grahamhez került, aki kilőtte a kaput (2-2).

A 90. percben Koscielny fejese után káprázatos védést mutatott be a Swansea kapusa, a holland Vorm. Howard Webb 5 percet hosszabbított, amikor is még akadtak izgalmak, de a vége 2-2, ismétlés következik.

Legutóbb 1993-ban esett ki ilyen korán, azaz a harmadik körben az Arsenal az FA-kupából. Most is megmenekült, de ha jobban figyel, letudhatta volna a párharcot a zseniális második félidő után.

Eredmény – Újévi Kupa, 3. forduló:
Swansea – Arsenal 2-2 (0-0)
gólszerzők: Michu (58.), Graham (87.), illetve Podolski (81.), Gibbs (83.)

Négy gólt hozott a mérkőzés: