Elképesztő Fradi-fordítással búcsúzott az NB I

Az OTP Bank Liga idei utolsó mérkőzésén a Ferencváros kétgólos hátrányból felállva nyert a Pécs ellen.

A Ferencváros és a Pécs is a három ponttal lett volna elégedett vasárnap este, ugyanis mindkét együttes nagyot ugrott volna előre a tabellán egy esetleges sikerrel, hiszen a Fradi öt, a Pécs pedig legalább négy helyett lépett volna előre.

Ricardo Moniz a fővárosiak mestere a találkozó előtt elmondta, fontos, hogy csapata ne kapjon gólt az Albert Stadionban. Ez a terve nem jött be, hiszen az első félidőben a Pécs jutott vezetéshez, annak ellenére, hogy Somalia és Jenner révén több veszélyes akciót is kialakítottak a hazaiak.

A 39. percben ugyanis Wittrédi szinte az alapvonaltól végzett el egy szabadrúgást, amit remek mozdulattal a léc alá tekert (0-1).

A térfélcserét követően három perc telt el, Jovának ismét a hálóból kellett kiszednie a labdát: Wittrédi ezúttal a gólpasszt adta Bajzátnak (0-2).

A Fradi mindent megtett az egyenlítésért, hogy legalább pontot mentsenek idei utolsó meccsükön, és ennek meg is lett a gyümölcse. A 71. percben Böde bólintott a kapuba, majd a 77. percben Jenner centerezését Peric küldte a gólvonal mögé (2-2).

Az utolsó percekben megszerezhette volna a győzelmet a Pécs, de Bajzát 13 méterről fölé durrantott. Amikor már mindenki elkönyelvte a döntetlent, akkor Böde, a 93. percben egy szöglet után a kapuba csúsztatott, így kátgólos hátrányból felállva 3-2-re nyert a Ferencváros.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló
Ferencvárosi TC – Pécsi MFC 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Böde (71., 93.), Peric (77.) illetve Wittrédi (39.), Bajzát (48.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten, Gyömbér, Boenig – Józsi – Somalia, Ionescu, Orosz (Peric, 51.), Jenner – Böde Vezetőedző: Ricardo Moniz. 

Pécs: Dibusz – Bodnár, Lantos, Fodor, Panikvar – Wittrédi, Akassou (Szatmári, 46.), Horváth A., Zeljkovic – Grumic (Nagy D., 85.), Bajzát Vezetőedző: Supka Attila. 

Sárga lap: Józsi (44.), Otten (69.), Bönig (90.), illetve Akassou (46.), Bajzát (50.), Bodnár (54.), Horváth (83.)