Győzelemmel zárná a bajnoki évet a Loki

Pénteken a DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi és az MVM Paks – Lombard Pápa Termál mérkőzéssel rajtol el a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulója.

A bajnoki címvédő Debrecen mély hullámvölgybe került a honi pontvadászatban, a hajdúságiak ugyanis az elmúlt öt meccsüket elveszítették. A Loki így is a harmadik helyről várja a 2012-es év utolsó bajnoki fordulóját, ám nem lesz könnyű dolga Kondás Elemér fiainak, ugyanis a meglepően jól teljesítő Kaposvári Rákóczi látogat az Oláh Gábor utcába. A két együttest mindössze két pont választja el egymástól a tabellán.

„Nagyon jót tett a lelkeknek, hogy kedden legyőztük a Nyíregyházát, remélem, a Kaposvár elleni bajnokit is sikerrel vesszük. A Rákóczi az utóbbi időben nagyon jól szerepel, masszív, jó csapat, úgyhogy nehéz dolgunk lesz. Csütörtök délután esett az eső, emiatt valószínűleg sáros lesz a pálya, így elképzelhető, hogy inkább a küzdelem dominál majd, mint a játék, de nekünk meg kell próbálni minden tekintetben jobbnak lenni az ellenfelünknél. Mindenképpen szeretnénk jól zárni a bajnoki évet, sokat számítana, ha győzelemmel tudnánk szünetre vonulni” – mondta a DVSC-TEVA vezetőedzője a dvsc.hu-nak.

„Igen szoros a középmezőny, így egy győzelem sokat lendítene a helyzetünkön. Remélem, mindenki kellőképpen felkészül, és jó lenne úgy teljesíteni, hogy ha télen ránézünk a tabellára, az jól mutasson. Azt kell, hogy mondjam, hogy most több esélyünk van, mint szokott lenni idegenben, és megpróbálunk ezzel élni” – mondta a rakoczifc.hu-nak Balázs Benjámin, a Kaposvár tehetséges fiatalja, aki a ligaválogatott egyiptomi edzőtáborába is meghívót kapott.

DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi, 17 óra (Tv: Sport1)
Debrecen, Vezeti: Andó-Szabó Sándor

Ezt követően Pakson rendeznek bajnokit, a tolnaiak a Lombard Pápát látják vendégül. A paksiak a 13., a pápaiak a 12. helyen állnak, azonban az idei bajnokság kiegyenlítettségére jellemző, hogy a két együttes közelebb áll a dobogós Lokihoz, mint a kieső helyen tanyázó Egerhez.

„Ez már a negyedik-ötödik lehetőségünk arra, hogy a helyünkre kerüljünk. Ha ezzel sem tudunk élni, akkor nincs miről beszélni. Nagyon egyértelmű a dolog, nyernünk kell. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy most nem fogunk hibázni. Nem is akarok különösebben foglalkozni a Pápával, mert eddig is inkább magunkkal voltak problémáink. Nekünk úgy kell kimenni a pályára, ahogy az illik, és ahogy az elvárható, és akkor az ellenfélnek kell gondolkoznia rólunk. A pécsi siker önbizalmat adhat nekünk, de ez így volt a debreceni meccs után is. Az akkor nem jól sült el, remélem, hogy megtanultuk a leckét” – nyilatkozott a meccs előtt a tőle megszokott stílusban Tomiszlav Szivics a paksifc.hu-nak.

„A Paks hazai pályán kifejezetten veszélyes csapat, valószínűleg megpróbálják majd ránk erőltetni a saját akaratukat. A héten Zsivóczky Gyuláék kiválóan felkészítették a csapatot a különféle videóanyagok, elemzések segítségével, valamint taktikai elemek és meccs-szituációk gyakorlásával. Még ha esetleg dominálni fognak is a hazaiak, nekünk higgadtnak, szervezetnek kell maradnunk, és így eredményesek lehetünk” – mondta a veol.hu-nak Maróti Béla, aki sérülés miatt idén már nem játszik meccset.

MVM Paks – Lombard Pápa Termál, 19 óra (Tv: Duna TV)
Paks, Vezeti: Becséri Dániel