Simeone: Tettünk egy lépést a címvédés felé

Az Atlético Madrid argentin trénere, Diego Simeone örül annak, hogy csapata kivívta a továbbjutást az Európa Liga B csoportjából.

Az EL csoportkörének 5. fordulójában a Matracosok 1-0-ra legyőzték a Hapoel Tel-Avivot, így biztosították helyüket a legjobb 32 együttes között, hiszen az utolsó fordulóban már csak a cseh Victoria Plzen előzheti meg Falcaóékat: a sors pikantériája, hogy két hét múlva épp egymás ellen meccselnek majd a riválisok, eldöntve, ki jut tovább csoportelsőként.

„Egy lépést tettünk előre, a címvédés felé, hiszen újra ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban. Ez nem elhanyagolható. Sok olyan játékosnak adtunk lehetőséget a Hapoel ellen, akik nem lépnek túl gyakran pályára. Mivel rutinosabbak lettek, így ez a következő körökben az előnyünkra válhat – mondta Diego Simeone. – Normális dolog, hogy a szurkolók a legjobb 11 játékost akarják a pályán látni, de meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy sikeres szezont tudjunk majd magunk mögött.”

A madridiak a tavalyi sikerük után idén megvédhetik címüket az EL-ben, de ehhez a továbbjutás csak az első lépés. Az UEFA december 20-án sorsolja majd ki, hogy az egyenes kieséses szakaszban ki kivel játszik.

A játéknap összefoglalója: