Sousát egy meccsre elmeszelték

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága egy bajnoki mérkőzésre eltiltotta és 100 ezer forintra megbüntette a Videoton vezetőedzőjét.

Paulo Sousa a lelátóról nézte meg csapata, a Videoton PMFC elleni bajnokijának végét, ugyanis a játékvezető elküldte őt a kispadtól. Mivel ez nem először esik meg a portugál szakemberrel, az MLSZ fegyelmi bizottsága így visszaesőként az öltözőtől és a kispadtól is eltiltotta egy soron következő élvonalbeli mérkőzésre, illetve 100 ezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Diósgyőr sem úszta meg, Sztavinovszki Botond technikai vezetőt három meccsre tiltották el az öltözőtől és a kispadtól, míg Nagy István gyúró írásbeli megrovásban részesült.

A PMFC, a Kaposvár és a Ferencváros is a szurkolói miatt fizethet: a pécsiek 200, a Rákóczi 50, a Fradi pedig 150 ezer forintot köteles betenni a szövetségi kasszába. Az Újpestnek kereken 500 ezret kell kicsengetnie, mivel az NB II.-ben elmaradt az Újpest-Cegléd mérkőzés.

Guzmics Richárd (Haladás), Hanek Michal (Diósgyőr) és Nagy Tamás (Diósgyőr) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Gosztonyi András (Diósgyőr) két találkozót hagy ki.