Pápán találná meg nyerő formáját a DVTK

A Diósgyőri VTK Pápára utazik az OTP Bank Liga 15. fordulójában: a miskolciak reményeik szerint begyűjtik a három bajnoki pontot.

Hiába a nagy távolság a tabellán – a Pápa a 13., a Diósgyőr a 8. –, sok különbség nincs a két együttes között, hiszen mindössze három pont választja el egymástól a feleket.

Éppen ezért háromesélyes a találkozó, és ha azt is hozzávesszük, hogy a piros-fehérek Rudolf debütálása ellenére sem tudtak már négy forduló óta nyerni, akkor talán a Pápának van több sansza a sikerre, főleg hazai környezetben,

A Lombard mellesleg meglepetésre kikapott az előző fordulóban: a Siófok ellenük szerezte meg első szezonbeli győzelmét, így pláne van miért javítania Zsivóczky Gyula együttesének.

„Nagyon rosszkor jött a legutóbbi siófoki kudarcunk, mindannyian a három pontért mentünk a Balaton partjára, ám ez a három pont már nem fog visszajönni. Javítani azonban lehet, és arra készülünk, hogy pénteken helyrehozzuk a siófoki eredményünket, remélem, ez sikerülni fog” – mondta Szűcs Lajos, a pápaiak hálóőre a lombardfcpapa.hu-nak.

A miskolciaknál Sisa Tibor több alapemberére nem számíthat: biztosan nem lép majd pályára Luque, Abdouraman és Seydi, így a támadóalakzatban több lyukat is be kell tömnie a trénernek.

„A Lombard Pápa csapata hazai környezetben nagyon masszív teljesítményt nyújt. Nálunk az ősz nagy részéhez hasonlóan most is sok a hiányzó, mindenestre mi győzelmet szeretnénk szerezni” – mondta a DVTK szakvezetője.

Lombard FC Pápa – Diósgyőri VTK, 17:00, TV: Sport1
Pápa, Perutz stadion, vezeti: Iványi Zoltán.