Drámai koreográfia és MTK-siker az örökrangadón

Kétszer is egyenlített a Ferencváros az MTK otthonában, de a 91. és a 94. percben Hidvégi és Könyves megnyerte a meccset a kék-fehéreknek.

Az úgynevezett örökrangadón először népesült be jobban az MTK Hungária körúti stadionja idén, Hidegkuti Nándorék persze nem 4000 néző előtt játszottak anno.

Igaz, amikor 56 és 200 néző akad egy NB I.-es mérkőzésen, jobb megbecsülni az ekkorka tömeget is. Két Fradi-próbálkozás után Vadnai lövését védte remek mozdulattal Jova, de a 10. percben már tehetetlen volt. A hazaiak szögletet végeztek el, amelynek végén Wolfe passzolt vissza Csikinek, ő egy csel után kilőtte a Fradi kapuját, igaz, lövése megpattant egy zöld-fehér védőn (1-0).

A 17. percben Böde kétszer is gólt lőhetett volna, de Hegedüs a helyén volt, nem a háztetőn. A 37. percben aztán egyenlített a Ferencváros, hiszen nyomott rendületlenül, és az MTK védői bizonytalankodtak. Ionescu adta Bödének a labdát a 16-oson belül, ő visszapasszolta Józsinak, aki kapásból lőtt, laposan a bal alsóba (1-1). Nagyjából olyan mozdzulat volt, mint amilyet Vladan Savic eresztett meg a pénteki KTE-DVTK-meccsen: egyből lőtt, így a kapus nem tudott felkészülni a lövésre.

A 39. percben egy zsemlét dobtak a pályára, Kassai meg is jegyezte magának a dolgot. A 44. percben nagyszerű góllal vette át ismét a vezetést az MTK: Kanta parádés labdát adott a jobb oldalon a 16-oson szabadon álló Csikinek, aki kicsit megtolta és Jova mellett a kapuba lőtt (2-1). A második félidőt lényegében végigtámadta a Ferencváros, de csak nagy nehezen, a 80. percben egyenlített, igaz, akkor szemrevaló góllal. Jenner adott be jobb oldalról egy labdát, Böde ugrott magasra, kicsit már visszafelé mozgott, így a fejes igazán bravúrosra sikeredett, merthogy kikötött a kapuban (2-2).

Aztán jött a futball igazságtalansága vagy igazsága, kinek hogy tetszik: a 91. percben egy előreívelt labdát Hidvégi lekezelt Jenner mellett, nem volt les, a támadó meg kilőtte Jova kapuját (3-2).

Sőt, a legvégén jött az igazi dráma: Jova előrejött a Fradi utolsó próbálkozásánál, a lepattanó labda után üresen maradt a Fradi kapuja, Könyves pedig a félpályáról, 60 méterről begurította a labdát a hálóba (4-2).

A meccs krónikájához tartozik még, hogy bemutatkozott a hazaiak új kabalafigurája, Gedeon, a liba, valamint az is, hogy a Ferencváros drukkerei folyamatosan dobálták a tárgyakat a pályára és alighanem hazafelé is tesznek-vesznek még a fővárosban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

MTK – Ferencváros 4-2 (2-1)

Hungária körút, 4000 néző, vezette: Kassai Viktor

MTK: Hegedüs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Ladányi (Nikházi, 57.), Zsidai, Kanta, Vadnai, Csiki (Könyves, a szünetben) – Tischler (Poór, 76.). Szakmai igazgató: Garami József

FTC: Jova – Alempijevic, Otten (Peric, 64.), Besic, Jovanovic (Cukic, 71.) – Jenner, Gyömbér, Böde, Józsi, Ionescu (Orosz, 54.) – Somalia. Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Csiki (10., 44.), Hidvégi (91.), Könyves (94.), illetve Józsi (37.), Böde (80.)

Sárga lap: Zsidai (30.), illetve Jovanovic (49.)

Videó – a találkozó góljai: