A szerbek Milánót, az oroszok Liverpoolt vennék be

Az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában az Internazionale a Partizan Belgrádot, a Liverpool pedig az Anzsi Mahacskalát fogadja.

Ha a második számú európai kupasorozatról van szó, nem csak a Videoton csoportjával érdemes foglalkozni, hiszen komoly sztárcsapatok is a továbbjutásért küzdenek.

Ott van például ez eddig egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Internazionale, mely a H jelű kvartettben a Rubin Kazan ellen szórt el két pontot. Az olaszok most azonban egy papíron jóval gyengébb ellenféllel néznek szembe, ám a Partizan Belgrád hiába utolsó a csoportban, a szerbek elleni összecsapásnak nem igazán örülnek a taljánok.

Ugyanis 2010-ben, a genovai Eb-selejtező mindössze hét percig zajlott: a szerbek már a találkozó előtt is balhéztak, emiatt késve is kezdődött a meccs, majd miután pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, és összecsaptak a rendőrökkel, félbe is szakították a találkozót.

Emiatt is külön pikantériával bír az EL-mérkőzés, és ha még azt is hozzávesszük, hogy a Partizan mindössze egyszer nyert olasz csapat ellen a nemzetközi porondon, akkor nem kételkedhetünk az élvezetes találkozóban.

A csütörtöki játéknapon az orosz Anzsi Mahacskala liverpooli vendégjátéka is izgalmasan hangzik, hiszen egy pont a különbség a két alakulat között, de jelen pillanatban Dzsudzsák Balázs egykori csapata vezeti az A jelű négyest.

Este kiderül, a címvédő Atlético Madrid folytatja-e kései győzelmeinek sorozatát az Academica ellen: a Matracosok az előző fordulóban a 93. percben tudtak csak nyerni a Plzen ellen, míg a bajnokságban legutóbb a Real Sociedad otthonában diadalmaskodtak úgy, hogy Falcao csak a 90. percben tudta bevenni a baszkok kapuját.