Kikapott a Real, óriási bajban a Manchester City

A Borussia Dortmund megérdemelten, 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligájában. Az Ajax elintézte a Manchester Cityt és kikapott a Milan is.

A forduló legjobban várt mérkőzését a sajátos atmoszférájú dortmundi stadionban rendezték, ahová az eddig hibátlan Real Madrid érkezett a bombasztikus D csoport rangadójára.

A németek lefocizták az előző meccsen a Manchester Cityt Angliában, mégis csupán egy pontot szereztek, igaz, ők is veretlenek voltak, hiszen az Ajaxot az első fordulóban Lewandovski góljával megverték. Az 5. percben jegyezhettük fel az első helyzetet, Ronaldo ment el a bal oldalon, az alapvonaltól visszaadott labdát az utolsó pillanatban vágták ki. Ronaldót sokat kóstolgatták a dortmundi középpályások a meccs első felében, Kassai Viktor játékvezető uralta a helyzetet.

A Realnak gyorsan cserélnie kellett: Khedira sérülése miatt Mourinho Modricot hozta be a 20. percben. A 27. percben gyönyörű támadást vezetett a Dortmund: Götze és Reus vitte fel a labdát, utóbbi visszatette középre, érkezett Kehl lövését Casillas nagy bravúrral védte. Jobbára a Dortmund tartotta a labdát, és ennek meglett az eredménye a 36. percben. Pepe eladta a labdát a középpályán, Kehl azonnal adta a kiugró Lewandowskinak, aki nem hibázott, 13 méterről kilőtte Casillas kapuját (1-0).

Két perc múlva egyenlített a Real: a pálya közepéről indította Özil Cristiano Ronaldót, aki két német védőt lerázva a 16-os vonalának közeléből a kimozduló Weidenfeller mellett a kapuba pöccintett (1-1). Az 50. percben Goetze nagy lövését Casillas védte bravúrral, az 58. percben pedig Benzema passzát Di Maria lőtte alig mellé.

A Dortmundon jobban érződött, hogy meg akarja nyerni a meccset: Goetze ment el a jobb oldalon, középreadását Casillas éppen Schmelczer elé ütötte, aki 15 méterről pattogós lövésével újra megszerezte a vezetést (2-1) a német bajnoknak. A 82. percben Kassai elfelejtett befújni egy 11-est a Dortmundnak, Xabi Alonso odalépett Goetzének. Ezzel együtt a magyar játékvezető jól vezette a találkozót.

A csoport másik meccsén Amszterdamban James Milner passzából Samir Nasri a 22. percben vezetést szerzett a Manchester Citynek, amely jobban kezdett, de aztán átadta a területet a hazaiaknak. Sok volt a szabálytalanság, majd a félidő végén egyre bátrabb Ajaxot láthattak a nézők: Schöne kétszer, Babel egyszer próbálkozott, hogy aztán a 45. percben Siem de Jong van Rhijn átadásából egyenlítsen.

Remekül kezdte a második félidőt az Ajax, Moisander az 57. percben Eriksen szöglete után szép fejesgóllal megszerezte a vezetést. A 68. percben a szupertehetségnek titulált Eriksen maga is betalált, a 3-1-es holland vezetésnél már óriási bajban volt a City. Egy pont három meccs után nagyon gyenge teljesítmény az angol bajnoktól.

A C csoportban már eddig is történtek meglepetések, ki gondolta volna, hogy két meccs után a Malaga vezet majd a csoportot, 6-0-s gólkülönbséggel. A Zenitet és az Anderlechtet is 3-0-ra intézte el a spanyol csapat, amely most a Milannal nézett szembe. Az első félidőben akadt pár helyzet itt és ott is, de az igazán nagy ziccer a 43. percben jött, 11-est kapott ugyanis a Malaga. Constant szabálytalankodott, a büntetőt Joaquin lőtte a kapufára.

Annyira nem tört össze a Malaga és Joaquin sem, hiszen a 64. percben gólt lőtt a támadó. A Milan a hátralévő időben szinte végigtámadta a meccset, de nem tudott érdemleges gólhelyzetet kialakítani, Mexes 88. percben esett ziccerén kívül. Manuel Pellegrini csapata őrizte az előnyt, és meg is nyerte a meccset, amely után 7-0-s gólkülönbséggel, 9 ponttal vezeti a csoportot.

A Milannak figyelnie kell az Anderlechtet korábban megverő Zenitre folytatásban.

Az Arsenal hazai vereségéről, a Paris SG idegenbeli győzelméről ide kattintva olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 3. forduló

D csoport:

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-1 (1-1)
gólszerzők: Lewandowski (36.), Schmelczer (64.), illetve Cristiano Ronaldo (38.)

Ajax Amsterdam – Manchester City 3-1 (1-1)
gólszerzők: De Jong (45.), Moisander (57.), Eriksen (68.), illetve Nasri (22.)

Az állás:

1. Dortmund 7 pont
2. Real Madrid 6 pont
3. Ajax 3 pont
4. Manchester City 1 pont

C csoport:

Zenit – Anderlecht 1-0

Malaga – Milan 1-0 (0-0)
gólszerző: Joaquin (64.)

Az állás:

1. Malaga 9 pont
2. Milan 4 pont
3. Zenit 3 pont
4. Anderlecht 0 pont

Videó – az Ajax 3-1-es sikere képekben:

Videó – a Real veresége:

Videó – a Malaga győzelme: