Pontot vesztett Anglia Lengyelországban

Az angol válogatott ugyan sokáig vezetett Varsóban, de Rooney elhibázta a meccslabdát, a lengyel válogatott pedig egyenlített a vb-selejtezőn.

A hatalmas esőzések miatt kedden elhalasztották a Lengyelország-Anglia labdarúgó vb-selejtezőt, és szerdán pótolták be Varsóban.

Az angolok 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a csoport élén álltak a forduló előtt, még úgy is, hogy kedden győzött Montenegró, amely így pontszámban beérte őket. A lengyelek eddig csak két meccset játszottak, így is 4 pontosak, azaz ha megverték volna az angolokat, három hétpontos együttest jegyezhettünk volna fel.

Az első valamirevaló kapuralövés a hazaiak szupersztárja, Robert Lewandowski nevéhez füződött, a 28. percben keresztbelőtte a labdát Hart kapuja előtt. Három perccel később megszerezte a vezetést az angol válogatott: Gerrard végzett el szögletet a bal oldalról, Rooney fel sem ugrott, úgy fejelt a kapuba a védő szorításában (0-1).

A 36. percben Gerrard szöglete után a kipattanót Cleverley lőtte a kapu mellé, míg a 44. percben Grosicki próbálkozott veszélyesen. Az 52. percben Piszczek lőtt alig mellé, a dortmundi különítmény volt ezúttal is a legveszélyesebb a lengyel válogatottban.

A második félidő derekán Rooney eldönthette volna a mérkőzést: Welbecket ugratták ki, de Tyton kijött a kapujából, és átmenetelig mentett. A labda a kisodródó Welbecknél maradt, aki visszapasszolt Rooneynak, ő a félig üres kapu fölé lőtt. Pech, ugyanis két perccel később egyenlítettek a lengyelek: egy szöglet után Glik emelkedett magasra, és a hálóba fejelt. Nagyon belelkesedett a hazai csapat, többen is hergelték a varsói közönséget. Lewandovski elönzőzött egy lehetőséget, míg a másik oldalon Welbecknek akadt egy erőtlen fejese a találkozó utolsó felében.

A végén már nem esett több gól, így az angolok a csoport élén maradtak ugyan, de nem lehetnek elégedettek az egy ponttal. Folytatás márciusban.

Eredmény – világbajnoki selejtező, H csoport:
Lengyelország – Anglia 1-1 (0-1)
gólszerző: Glik (71.), illetve Rooney (31.)

Videó – a találkozó két gólja: