A Fradi idegenben verte a Videotont

Meglepetésre a zöld-fehérek a Sóstói-stadionban tudtak győzni, ezzel meg is előzték a fehérváriakat az OTP Bank Ligában.

A Videoton az Európa Ligában aratott fényes győzelem után (a Sportingot verte 3-0-ra Paulo Sousa csapata) várta a Fradi elleni találkozót. A Ferencváros az előző körben 2-0-ra győzött a DVTK ellen, és próbál feljebb kapaszkodni a tabellán.

Váratlan eseménnyel kezdődött a meccs, ugyanis a 6. percben Caneira egy jobb oldali beadásba kézzel ért bele, a játékvezető sárga lapot adott neki, büntetőt pedig a zöldeknek. A 11-est a 7. percben Józsi értékesítette (0-1).

A 19. percben Somalia ugrott ki egy labdára, Bozovic tétova volt, a visszapasszolt labda után a lövés Tóth Balázs kezére pattant, járt volna az újabb tizi. A 32. percben jegyezhettük fel az első hazai helyzetet, akkor Brachi végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól, Jova kitornázta a labdát a bal felsőből. Egyébként a Videoton csak kínlódott, és ez egészen eltartott a szünetig.

A fordulás után Mitrovic lőtt szabadrúgásból alig mellé, két perccel később pedig Somalia lőhetett volna gólt, mindkét próbálkozása elkerülte a kaput. A 68. percben Klein lerántotta a 16-oson belül Paraibát, ez is büntető: Nikolics Nemanja értékesítette (1-1). Első labdaérintése tehát gólt eredményezett az egy perccel azelőtt pályára küldött támadónak.

Az egyenlítés után szinte azonnal gólt érhetett volna el a Ferencváros: a jobb szélen a kapu felé tört Böde, de a lövése 46 centivel elkerülte a jobb kapufát.

A 73. percben Böde ment be a 16-oson belülre egy labdával, Vinicius hozzáért, a Fradi játékosa elesett, ezúttal elmaradt a 11-es. Ricardo Moniz “felrobbant”, egy perccel később pedig felugrott.

Ugyanis ismét a Ferencváros szerezte meg a vezetést a találkozón: a 16-os előterében Orosz fejelte vissza a labdát Somaliának, ő továbbadta Bödének, aki négy Videoton-játékos gyűrűjében kapura lőtt 17 méterről, a labda Sanchezen megpattanva kikötött Bozovic kapujában (1-2). Két perccel később Józsi lőhetett szabadon, de csak az oldalhálót találta el a középpályás, majd Orosz és Gyömbér lőhetett – felpörgött a Fradi.

A 79. percben leszakadt az ég, és a szél is viharossá lett, így megváltoztak a körülmények a Sóstói-stadionban. Olyannyira, hogy Iványi játékvezető 10 perccel a vége előtt a öltözőbe küldte a játékosokat. Hatalmas szélvihar támadt, vitt mindent, amit látott. Tizenöt percig állt a játék, majd folytatták a felek.

A Ferencváros szinte egykapuzott a visszatérés után, nagy lelkesedéssel játszottak a zöld-fehérek. A 88. percben Klein buktatta a meginduló Nikolicsot, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgást.

A végén nem született újabb gól (pedig Oliviera nagy helyzetben lőtt Jovába a 90. percben), így a Fradi megelőzte a tabellán a Videotont, 16 pontjával beérte a Honvédot is, és már az 5. helyen áll.

Eredmény – labdarúgó NB I., 10. forduló

Videoton – Ferencváros 1-2 (0-1)

Székesfehérvár, 5000 néző, vezette: Iványi

Videoton: Bozovic – Brachi, Hector Sanchez, Caneira, Vinicius – Gyurcsó, Haraszti (Nikolics, 67.), Kovács, Renato Neto (Mitrovic, 24.), Tóth (Felipe Oliviera, 78.) – Paraiba. Vezetőedző: Paulo Sousa

FTC: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb – Böde (Otten, 93.), Gyömbér, Jenner (Orosz, 66.), Józsi, Somalia – Ionescu (Cukic, 51.). Vezetőedző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Nikolics (68., 11-esből), illetve Józsi (7., 11-esből), Böde (74.)

Sárga lap: Caneira (5.), illetve Gyömbér (12.), Jova (30.), Klein (68.)