Komoly ellenállásra készülnek Kolozsváron

Ma este 20.45-től Erdély fővárosában vizitál a Manchester United. A házigazdák hatalmas harcra készülnek a pontszerzés érdekében.

Paul Scholes, Ryan Giggs és Michael Carrick nélkül utazott Kolozsvárra, a román CFR Cluj otthonába a BL második csoportkörének keddi meccsére a Manchester United. Ez nem azt jelenti, hogy Sir Alex Ferguson tartalékolni szeretne a mérkőzésre. A Manchester United várhatóan a lehető legerősebb összeállításban szerepel a “H” csoport esti találkozóján, legalábbis a mester nyilatkozata erre enged következtetni.

„A CFR legyőzte a Bázelt mindkét play-off meccsen, aztán nyert a Braga otthonában is. Ez sok mindent elmond arról, milyen játékerőt képvisel. Nem lesz könnyű meccs, így teljes komolysággal vágunk neki. Ha a Kolozsvár pozitív eredményt ér el velünk szemben, akkor óriási favoritként vág neki a Galatasaray elleni páros meccsnek” – nyilatkozta a a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a MU edzője, Sir Alex Ferguson.

A kolozsváriaknál többszörös a magyar érdekeltség. A csapat játékosa Vass Ádám – aki sérülés miatt nem játszhat –  a CFR tulajdonosa is magyar, Pászkány Árpád. Utóbbi mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat története során először még tavasszal is a BL-ben legyen. Ennek érdekében fejenként 10 ezer eurót dobott fel a mai mérkőzésre pontszerzés esetén.

A hazaiak nagy tisztelettel fogadják a neves ellenfelet, de nem félnek tőle. Ioan Andona, a CFR mestere alighanem stabil védekezésre építi majd taktikáját. Mondjuk őrültség is lenne eszetlenül nekiugrani a MU-nak. A Kolozsvár várhatóan körömszakadtáig harcolni fog a gól elkerülése érdekében, így a fő feladat a Pinto, Cadu, Rada és Camora alkotta védelemre hárul majd. Ugyanakkor az esetleges kellemetlenkedés a manchesteri kapu előtt a középpályáról érkező Rafael Bastosra, illetve a két csatárra Modou Sougoura és Pantelis Kapetanosra marad. Este meglátjuk, okoz e újabb meglepetést a CFR.

A Bajnokok Ligája keddi programja:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

E csoport:
Juventus (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20:45 ó  TV: Digi Sport 2
Nordsjaelland (dán)-Chelsea (angol) 20:45 ó 
F csoport:
Valencia (spanyol)-Lille (francia) 20:45 ó 
BATE Boriszov (fehérorosz)-Bayern München (német) 20:45 ó 
G csoport:
Szpartak Moszkva (orosz)-Celtic Glasgow (skót) 18 ó 
Benfica (portugál)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó TV: sport 1
H csoport:
CFR Cluj (román)-Manchester United (angol) 20:45 ó TV: Digi Sport 1
Galatasaray (török)-Braga (portugál) 20:45 ó