Moniz nem értette a magyar taktikát a hollandok ellen

A Fradi holland szakvezetője összefoglalta eddigi magyarországi tapasztalatait is, és beszélt a múltról is.

A Ferencváros labdarúgócsapatának holland szakvezetője, Ricardo Moniz a felvidéki Új Szónak adott interjút. A tréner beszélt a magyar válogatottról, a Fradiról, és korábbi munkái során szerzett tapasztalatairól is.

A holland szakember Détári Lajos távozása után egy nappal vette át augusztusban a Ferencváros szakmai munkájának irányítását.

A Salzburggal korábban osztrák bajnoki címet szerző tréner elmondta, tudta, hogy óriási múlttal rendelkező klubhoz érkezik, és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy itt dolgozhat.

A szakvezető szerint, eddigi teljesítményükkel nem lehetnek elégedettek (egy győzelem, két döntetlen, egy vereség), hiszen a Ferencvárosnál a döntetlen vereséggel ér fel.  Moniz beszélt a céljairól is: bajnoki címre és az európai kupaporondra törne a zöldfehérekkel, amihez minden játékostól minden nap 200%-os teljesítmény szükséges.

A 48 éves szakember kitért a csapat és az eltökéltség fontosságára is:  „A múltban dolgoztam olyan játékosokkal, mint lvica Olic, Edgar Davids vagy Ruud van Nístelrooy. Egyik sem volt különleges tehetség. Mégis mindannyian topcsapatokban kötöttek ki, köszönhetően az eltökéltségüknek. A kérdés, hogy minden játékosomban megvan-e ez az eltökéltség. Az én felelősségem, hogy felébresszem bennük az ambíciót”.

A Ferencváros vezetőedzője beszélt a magyar válogatottról is. Szerinte a 80-as években több kiemelkedő játékosa is volt a magyar nemzeti csapatnak, a legutóbbi világbajnoki selejtezőkön viszont már semmit nem látott ezekből.

„A hollandok elleni meccs csalódás volt. A létező legfiatalabb holland válogatott ellen léptek pályára, az ellenfél Van der Vaart, De Jong, Robben és Van Bommel nélkül játszott. Miért nem támadták le őket? Ezt nem értettem” .