Torghellét három meccsre tiltották el

Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága: a Videoton támadójának sokat kell kihagynia.

Amint arról írtunk, a Videoton–Győr OTP Bank Liga-mérkőzésen – melyet a Győr Koltai góljával 1-0-ra megnyert – kiállították Torghelle Sándort.

A fehérváriak támadója a játékvezetőt kritizálta, amiért előbb sárgát, majd pirosat kapott. A találkozó másnapján ráadásul kiszivárgott Fábián Mihály játékvezető jelentése, amelyben a kiállítás körülményeit taglalja.

Nos, a fegyelmi bizottság kedden három mérkőzésre szóló eltiltással „jutalmazta” Torghellét. A szintén a fordulóban kiállított Ramos Colon Luis Arcangel (Kecskemét) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésen nem játszhat.

Érdekesség, hogy pár héttel ezelőtt, amikor a Budapest Honvéd 1-0-ra győzött a Videoton otthonában, Kemenes Szabolcsot, a vendégek kapusát is kiállították (második sárga után), és ő négymeccses eltiltást kapott, amely a fellebbezés után is helyben maradt.

Részlet a játékvezetői jelentésből

A mérkőzés 93. percben a hazai 28. TORGHELLE SÁNDOR egy felugrásnál felelőtlenül használta karját és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatását követően a következőket mondta nekem: „Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!”

Ezt a megjegyzést követően azonnal piros lapot mutattam fel neki, és kiállítottam. A kiállítást követően a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret és közben a további megjegyzést tette nekem: „És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?”

Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, FARKAS ÁDÁM közölte velem, hogy a kiállított játékos, miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: „Menjetek a Váci utcán kézenfogva!”

Ami a másodosztályt illeti: Deutsch Bence (Szigetszentmiklós) 2, Szabó Balázs (Gold Sport) 1, Dombai András (Tatabánya) 1, Farkas Norbert (Puskás FC) 2, Vattai Balázs (FTC) 2, Robson De Sousa Vasconcelos Goes (Cegléd) 1 és Hornyák Marcell (Kazincbarcika) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság ezenkívül a Nyíregyháza–Vasas mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rendzavarások (pirotechnikai eszközök használata) miatt a Nyíregyházát mint visszaesőt 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.