John Terry visszavonul a válogatottságtól

A Chelsea védője vasárnap este bejelentette, többé nem szerepel az angol labdarúgó-válogatottban.

Vezető hírként számoltak be a szigetországi médiumok vasárnap este arról a közleményről, amelyet John Terry adott ki kora este.

Az angol labdarúgó-válogatott és a Chelsea ikonja bejelentette, többé nem szerepel a nemzeti együttesben. “Minden alkalommal a legjobb tudásomat adtam a válogatottért. A legjobbakat kívánom Roy Hodgsonnak és a többieknek a későbbikre” – így Terry.

Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfőn hallgatja meg a védőt az Anton Ferdinanddal szembeni rasszista megnyilvánulások ügyében, amelyben egyébként felmentették Terryt.

“A hazámat képviselni, mindig is ez volt az álmom gyerekként, és ez teljesült. Úgy érzem, a szövetség hozzáállása nem teszi azt lehetővé, hogy válogatott legyek a jövőben. Az a magatartás, amit tanúsítanak, nem fair, főleg, mert a bíróság már kimondta határozatát. Köszönöm az összes kapitánynak, hogy lehetőséget biztosított nekem. Megtiszteltetés volt ilyen játékosok mellett játszani Angliáért. Mostantól a Chelsea sikereiért fogok küzdeni idehaza és az európai porondon” – mondta John Terry.

Terry 78 alkalommal volt válogatott, 6 gólt szerzett. Fabio Capello, az angol válogatott korábbi kapitánya az Eb előtt nem sokkal jelentette be, hogy lemond, amiért John Terry ellen túlzott szigorral járt el az angol szövetség.