Moniz: Nem értük el a célunkat

A labdarúgó NB I. ötödik fordulójának szombati napján láthattunk nagyon sima győzelmet, küzdelmes döntetlent, fordítást, és könnyed vendégsikert is.

Az edzőváltáson átesett Ferencváros eredményesen szeretett volna bemutatkozni Ricardo Moniznak, ám a Honvéd simán nyert 2-0-ra, és elhozta a három pontot az Üllői útról.

Természetesen a zöld-fehérek frissen kinevezett szakvezetője nem örült a kudarcnak: “A szervezettséget meg kell oldanunk a tizenhatoson és az ötösön belül. Továbbá fontos, hogy a játékosok egyéni képességeiben is fejlődjünk. Az önbizalom nélkülözhetetlen a profi futballban, a játékosoknak el kell hinniük, hogy eredményesek lehetnek. Hiába volt meggyőző a labdabirtoklásunk – amivel elégedett is voltam -, nem lőttünk gólt, így nem értük el a célunkat” – mondta Moniz a fradi.hu-nak.

Marco Rossi csapata sikere ellenére elismerte, hogy a Fradi mezőnyben jobban futballozott, ám mint tudjuk, a labdarúgást gólra játsszák. “Úgy érzem, hogy ezen a napon a Ferencváros volt a jobb, különösen az első félidőben, de ilyen a futball. A játékosok valamiért visszaálltak, több egyéni megoldást vártam. A Ferencváros személyében egy jó csapatot sikerült legyőznünk.”

Az 5. forduló egyik legizgalmasabb csatája minden bizonnyal a Kaposvár-Pécs találkozó volt, hiszen háromszor is villant a piros lap, vagyis a Rákóczi kilenc emberrel fejezte be a meccset, mégis pontot tudtak szerezni egy, a 92. percben szerzett góllal.

“Sajnos, a mi egyéni hibánk sokba került, a Pécs az első félidőben meg tudta szerezni a vezetést, onnan kezdve pedig az emberelőnyben többé-kevésbé uralnia kellett a játékot. A második félidő elején még nehezebb helyzetbe kerültünk, de én mindaddig nem változtattam, amig nem jött el az ideje annak, hogy 19-re lapot lehessen húzni… A végén mindegy lett volna, hogy hány góllal kapunk ki. Vártunk az utolsó pillanatig, és ez most végre bejött” – nyilatkozta Prukner László a rakoczifc.hu-nak.

Supka Attila, a pécsiek trénere az elveszített pontok miatt kesergett, főleg úgy, hogy a múlt héten is egy megnyert meccset buktak el.

“Helyzeteink nagy részét, amiket kidolgoztunk a második félidőben, nem tudtuk értékesíteni. A cseréink sem jöttek be, és ezek után át kell gondolnunk az ő további szerepvállalásukat is. Hétről hétre úgy mennek el a pontok, hogy nem koncentrálunk: a Debrecen ellen 2-0-ról kaptunk ki, itt pedig vezettünk és kettős emberelőnyben voltunk.”

Amennyire izgalmas volt a kaposvári meccs, annyira volt sima a Győr-Kecskemét: a zöld-fehérek 5-1-re ütötték ki a lilákat, így a KTE még nyeretlen a szezonban.

“Ismét sok lehetőségünk volt, akár az első percben is megszerezhettük volna a vezetést, ez nem sikerült, de végül sikerült három gólt rúgnunk az első félidőben. A második félidőben kis zavar volt a játékunkban, de tíz perc elteltével rendeztük a sorainkat, és amikor a cserejátékosok is felvették a mérkőzés ritmusát, újra nagyon magabiztos lett a csapat. Tudjuk, hogy most kell szerénynek maradnunk, ugyanígy kell dolgozunk a jövőben, hogy további győzelmeket arassunk” – mondta Pintér Attila az etofc.hu-nak.

“Két részre bontanám a meccset, hiszen az emberhátrány után negyed óra alatt kaptunk gólokat és összeestünk. A szünetben kértem a játékosokat, hogy legyünk egységesebbek emberhátrányban, legyünk szervezettek a középpályán. Ez sikerült is. A hajrában elfogytunk és jöttek az újabb gólok. Jó csapattól kaptunk ki, akár a bajnoki címre is esélyesek lehetnek” – ezek már Török László, a kecskemétiek mesterének szavai.

Miskolcon ellentétes félidőket láthatott a szép számú közönség, hiszen a szönetben még 1-0-ra a Siófiok vezetett, majd a DVTK Fernando és Bacsa fejesével fordított.

“A második félidőnk olyan volt, amit látni szeretnék, az lenne jó, ha 90 percen át tudnánk így játszani, bár tudjuk, hogy azért minden csapatnál vannak hullámok egy meccsen belül, szóval ha nem is végig az egész mérkőzésen, de azért 45 percnél többet kellene így futballoznunk” – nyilatkozta Sisa Tibor a boon.hu-nak.

“Nem könnyű egy ilyen mérkőzés után nyilatkozni, tárgyilagosan annyit mondhatok, hogy a jobb cserékkel rendelkező, váltani jobban tudó együttes nyerte meg a mérkőzést. Irigykedem a kollégámra, amiért ilyen erős kispadja van” – foglalta össze tapasztalatait Horváth Károly, a Siófok edzője.