David Luizt kiszemelte a City

Nyáron rekordösszeget költöttek az angol klubok, a Manchester City sem tétlenkedett, és még nincs vége: David Luizt akarják a Chelsea-től.

Roberto Mancini, a Manchester City olasz menedzsere kikötötte, hogy kell még egy bekket igazolni nyáron, mivel a védősor bármelyik posztján bevethető Micah Richards tíz hétre kidőlt, így a LescottKompany védőpárost csak Kolo Touré tudja helyettesíteni egy esetleges újabb sérülés után.

Erre a célra pedig máris két kiszemeltje volt Mancininek, azonban a Liverpool visszautasította a Daniel Aggerért ajánlott 30 millió fontot. A hoppon maradt City így a Chelsea felé fordult, hogy a másik jelöltet, David Luizt elcsábítsák Londonból.

A brazil védő még 2011 januárjában öltözött kékbe, a Benficától érkezve azonnal a kezdőben találta magát, és azóta is kirobbanthatatlan onnan. A Chelsea szerdára előrehozott bajnokiján – 4-2-es győzelem a Reading ellen – nem játszott David Luiz, a twitteren azonban rögtön közzétette ennek okát: térdsérülése van.

Emiatt egyébként nem volt felhőtlenül boldog Roberto Di Matteo, a csapat menedzsere, de belátja, hogy nem lehet ez ellen mit tenni:

“Sajnos a közösségi oldalak jelen vannak, meg kell tanulnunk együtt élni velük.” – mondta az olasz tréner.

Sokan azonban azt találgatják, hogy David Luiz valójában nem sérülés miatt hagyta ki a találkozót, és remek összeesküvés elméletek születtek ebben a témában: a City megveszi a brazilt, helyére Ivanovic jobbról behúzódik középre Terry, vagy éppen Gary Cahill mellé, az pedig köztudott, hogy a londoniak jobbhátvédre vadásznak, és hetek óta üldözik Azpilicuetát, a marseille-i jobb bekket.

Mindenesetre a Chelseanél nem panaszkodhatnak, már ami az átigazolási szezont illeti: megszerezték Marko Marint a Werdertől, a brazil tinit, Oscart az Internacionaltól, és érkezett a két Hazard, az idősebb Eden a Lille-től, öccse Thorgan pedig a Lens-tól.

A két klubot ismerve nem a pénz lesz az akadály a megegyezésben.