Conte: Ez szégyen

Szégyenletes döntésnek nevezte tíz hónapos eltiltását Antonio Conte, az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Antonio Conte korábbi eltiltását szerdán másodfokon jóváhagyta az olasz szövetség (FIGC) fellebbviteli testülete. A szakembert azzal vádolják, hogy 2011 májusában, még a Siena trénereként tudott a Novara és az Albinoleffe elleni két másodosztályú mérkőzés eredményének a befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, és ezzel szabályszegést követett el. Conte azonban nem ismeri el bűnösségét, szerinte igazságtalan döntés született.

“Ártatlan vagyok” – mondta csütörtökön a 43 esztendős szakember. “Ez szégyen. Mindig tiszteltem a törvényeket a pályán és azon kívül is. Ez az egész teljesen abszurd, hiszen sosem fogadtam!”

A Juventus a döntés után bejelentette, hogy az olasz sportdöntőbírósághoz fordul az ügyben.

“Úgy gondolom, hogy mélységesen igazságtalan ítélet született” – nyilatkozta még szerdán Andrea Agnelli, a klub elnöke.

Conte irányításával az előző idényben veretlenül lett bajnok a Juventus, amelynek két játékosa, Leonardo Bonucci és Simone Pepe is gyanúba keveredett. Korábban Bonucci a Bari, míg Pepe az Udinese futballistájaként játszott a két csapat 3-3-as döntetlennel végződött találkozóján, és felmerült a gyanú, hogy befolyásolták a végeredményt, de őket végül felmentették.