A Loki tíz napra leigazolta Mohl Dávidot

A Club Brugge elleni Európa Liga-selejtezőre készülő DVSC leigazolta régi játékosát, Mohl Dávidot a Kecskeméttől, egyelőre csak a hónap végéig.

A Debrecen augusztus 31-ig leigazolta Mohl Dávidot, aki Kecskemétről érkezik a cívisvárosba.

 

Az is elképzelhető, hogy a balhátvéd hosszabb távon a DVSC-TEVA játékosa marad, de egyelőre a hónap végéig kötött szerződést.

Brugge elleni első, csütörtöki  El-meccsen Korhut Mihály eltiltás miatt nem játszhat, így mindenképpen szükségük volt egy balhátvédre.

Bár a keretet korábban már le kellett adni az UEFA-nak, ám a szabályok értelmében a mérkőzés előtti napon egy játékost le lehet cserélni a listában.

Mohl Dávidot 2009 nyarán már leigazolta a Loki, de az egyik meccsen megsérült, és sokáig nem léphetett pályára. Egy évvel később kölcsönadták a KTE-nek, a kecskemétiek tavaly le is igazolták, ám a védő most visszatér egykori  csapatához.

 

Angliából érkezett magyar kapus Debrecenbe

Kedden délelőtt csatlakozott a DVSC-TEVA keretéhez Kurucz Péter is. A 23 éves kapus az angol West Ham United játékosa volt legutóbb. A korábbi U20-as válogatott labdarúgó 2009 februárjában szerződött Londonba az Újpesttől.

A tartalékbajnoki mérkőzéseken állandó kezdő volt, egy alkalommal – a Manchester United ellen – a Premier League-ben is védett, de a 2010/2011-es évad elején megsérült.

Ősszel visszatért a kapuba, majd januárban kölcsönadták a League One-ban szereplő Rochdale-nek. Kurucz Péter néhány napig a Lokival készül, orvosi vizsgálaton is részt vesz, és jó esélye van, hogy a DVSC leigazolja.