Az Inter lenyomta a Juvét és a Milant

A hagyományos TIM-kupán ismét az Inter diadalmaskodott, akik legyőzték a Juventust és az AC Milant is. A Bari pályája sok torinói sérültet szedett.

A jelentős múltra visszatekintő nyári olasz felkészülési torna speciális szabályok között zajlott. A három résztvevő, az Inter, a Juventus és az AC Milan egy nap alatt lepörgette egymás elleni körmérkőzéseit, amelyek 45-45 percig tartottak.

Az első meccset az Inter vívta a Juventussal. A képlet a következő volt. A Juve közel állt a vezetéshez, az éppen az ellenféltől érkezett Lúcio szerencsétlen mozdulata után Philippe Coutinho azonban a kék-feketéknek szerzett vezetést. Utána a torinóiak közel álltak az egyenlítéshez, ami mégsem sikerült, így a címvédő győzelemmel nyitott.

A Juve munkában maradt, következett az AC Milan elleni meccse. A mérkőzés elején fölényben játszó Juve büntetőhöz jutott, amit az azt kiharcoló Marko Vucinic értékesített. A továbbiakat a Milan hiábavaló erőlködése és a csúszós, nedves talajon zsinórban bekövetkező Juve-sérülések jellemezték.

A zebrák 1-0-ra nyertek, de elveszítették Simone Pepét, Martín Cácerest és Vucinicet is.

A zárómeccsen az Internek le kellett győznie a Milant ahhoz, hogy ismét övé legyen a TIM-kupa. Ez sikerült is, bár Cristian Chivu a városi riválisnak szerzett vezetést, Fredy Guarín és Rodrigo Palacio révén az Inter fordított, így megszerezte a győzelmet, és a kupát is elhódította.

Eredmény – TIM-kupa, Bari

Inter-Juventus 1-0
Gólszerző: Coutinho

Juve-Milan 1-0
Gólsrező: Vucinic (11-esből)

Inter-Milan 2-1
Gólszerzők: Guarín, Palacio, illetve Chivu

Végeredmény:
1. Inter
2. Juventus
3. Milan