Az albánok bíznak a sikerben, de nem írják le a Lokit

A Skenderbeu már vasárnap Magyarországra érkezik, hogy az albánok itt készülhessenek a keddi, Debrecen elleni BL-selejtező visszavágójára.

Nem sikerült jól a Lokinak a Bajnokok Ligája-selejtező odavágója, ugyanis a magyar csapat egygólos vereséget szenvedett Albániában, igaz, akár nagyobb mértékű hátrányt is összeszedhettek volna a piros-fehérek.

Stanislav Levy, az albán bajnok vezetőedzője ezért úgy döntött, hogy már vasárnap útra kelnek, hogy Nyíregyházán minél több idejük legyen készülni a párharc második mérkőzésére. Az út előtt azonban a tréner az egyik albán napilapnak elmondta, tisztában van azzal, hogy a DVSC jobb játékra is képes, így nehéz dolguk lesz, ha tovább akarnak jutni.

“A hazaiakon lesz a nagyobb nyomás, hiszen mindenképpen gólt kell rúgniuk – mondta a cseh tréner. – Rendkívül fegyelmezett futballra lesz szükségünk, és végig koncentrálni kell. Sokkal nehezebb találkozóra számítok, mint az első meccsen, mert a Debrecen többet tud, mint amit mutatott, de mindent megteszünk a továbbjutás érdekében. Amennyire lehet, meg kell tartanunk a labdát, nem szabad hibáznunk, mert ha mégis, akkor esélyt adunk a Debrecennek, amely bizonyára élne is vele. Biztos vagyok benne, a magyarok már az első perctől kezdve támadni fognak, hogy minél gyorsabban ledolgozzák hátrányukat. Nekünk azonban nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre, a fegyelmezett védekezés mellett a támadás lehetőségét sem szabad feladnunk.”

Renato Arapi, az albán együttes védője szerint azt kell nyújtaniuk a sikerhez, mint amit hazai pályán is hoztak: “Biztos vagyok benne, hogy a Debrecen 100 százalékot fog nyújtani a meccsen, de mi is ezt fogjuk tenni, akárcsak Korcában. Ráadásul mi vagyunk előnyben, hiszen 1-0-ra nyertünk az odavágón.”

A párharc második találkozóját július 24-én kedden, 20 órakor rendezik Nyíregyházán.