Fabregas, az Iniesta-rajongó

Cesc Fabregas nagy meccsre számít az olaszok elleni vasárnapi Eb-döntőben, de bízik magukban, főleg Andrés Iniestában.

A lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó-Eb egyik szlogenjévé vált a “csatár nélküli” spanyol válogatott.

Ennek egyik letéteményese a Barcelona középpályása, Cesc Fabregas, aki a vérbeli csatárok, Fernando Torres és Álvaro Negredo szerény teljesítménye miatt a spanyolok gólfelelősévé vált a kontinenstornán.

Vicente del Bosque a sérült David Villát nélkülözi, a Valencia gólvágóját, Roberto Soldadót otthon hagyta, a gyenge szezon után lévő Torres és a sevillai Negredo pedig nem nyújtotta az elvárt játékot, a bilbaói Fernando Llorente pedig lehetőséghez sem jutott.

Fabregas a spanyolok ítélet-végrehajtójának számít az Eb-ken, hiszen szerdán a portugálok elleni büntetőpárbajban ő lőtte be a spanyol döntőt érő 11-est, négy éve pedig a mostani döntős ellenfél, Olaszország ellen értékesítette a továbbjutást érő utolsó büntetőt.

Fabregas bízik benne, hogy a spanyol válogatott történelmet ír vasárnap este Kijevben, és ebben nem kis részben Andrés Iniesta miatt hisz.

“Iniesta napról napra javul, dacára a fárasztó, sérülésekkel nehezített szezonjának. Sokat fut, a passzjátéka zseniális, és a kapura is nagyon veszélyes. Tudom, hogy az olaszok formába jöttek a végére, nehéz lesz őket leyőznünk. Mario Balotelli igazi klasszis, egy régivágású csatár, rajta kívül Antonio Cassanóra is nagyon kell figyelnünk, de mindenekelőtt Andrea Pirlo szervezőjátékát kell megakadályoznunk. Nagy meccs lesz”.