Bilic nem akar leikszelni a “kétarcú” spanyolokkal

Slaven Bilic szerint Horvátország győzni akar a Spanyolország elleni csoportmeccsen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Spanyol- és Horvátország viszonylag kényelmes helyzetből várhatja a hétfői összecsapást, ugyanis ez a kettős 4-4 pontjával helyzeti előnyben van az olaszokhoz képest. Ráadásul ha 2-2-es, vagy ennél gólgazdagabb döntetlent játszanak egymással a felek, akkor az itáliaiak akár fejre is állhatnak, akkor is ez a duó jut tovább a negyeddöntőbe.

Slaven Bilic, déli szomszédunk szövetségi kapitánya ugyanakkor leszögezte, meg sem fordult a fejükben az,m hogy ikszre játszanak, saját kezükbe vennék a sorsukat és nyerni szeretnének a címvédő ellen.

„Nem is gondolunk arra, hogy gólzáporos döntetlenre kéne játszanunk, butaság lenne. A játékosaim tudják, mi a dolguk, ami nem is csoda, hiszen ez a találkozó lesz a legfontosabb ennek a generációnak.

Ha csak a mostani Eb-t nézzük, akkor ez a spanyol csapat egy kétarcú társaság. Kielemzve mind a két mérkőzésüket úgy kell majd játszanunk, mint ahogy ők tették az első, olaszok elleni összecsapáson: magunknál kell tartani a labdát addig, ameddig csak lehet. Ez nem lesz könnyű, tekintve, hogy az elmúlt négy-öt év legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Ilyen kaliberű rivális ellen a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk” – mondta a hétfő esti összecsapásról Slaven Bilic, a horvátok Eb után leköszönő szövetségi kapitánya.

Vicente Del Bosque, a spanyolok mestere bölcsen csak annyit mondott: bármi megtörténhet.

„Nagyon erős csapatunk van, de mindig történhetnek meglepetések. Én például arra számítottam, hogy Orosz- és Lengyelország is továbbjut a negyeddöntőbe, ez mégsem következett be. Ha nem figyelünk eléggé, akkor akár még pórul is járhatunk, ebben biztos vagyok” – mondta a veterán edző.

A szakvezetők szerencsés helyzetben vannak, ugyanis egyik csapatban sincsenek sérültek és eltiltottak, így mind a két gárda a lehető legjobb összeállításában léphet pályára.

Labdarúgó-Európa-bajnokság, 3. forduló, C csoport

Horvátország – Spanyolország – 20 óra 45 perc, TV: Sport1

Játékvezető: Wolfgang Stark (német)