Kassai vezeti az Anglia-Ukrajna meccset

Ismét feladatot kapott a világ legjobbjának megválasztott magyar játékvezető a labdarúgó-Eb-n.

Ahogyan azt többen is várták, a magyar játékvezető a D csoport utolsó fordulójában kap szerepet: az angol-ukrán sorsdöntő mérkőzést vezeti majd.

Ezúttal is Erős Gábor és Ring György lesznek az asszisztensei, az alapvonalnál Vad II István és Bognár Tamás dolgozik majd. A negyedik játékvezető a norvég Tom Harald Hagen lesz a találkozón.

Kassai Viktor a Spanyolország-Olaszország találkozóval nyitott, és ott nagyon jól dolgozott. A magyar játékvezetőnek ebben az évben talán a második legerősebb meccse lesz ez (a Bayern München-Real Madrid találkozóra voksolnánk, mint első), nem mintha a spanyol-olasz nem lett volna az. A harmadik fordulóban ugyanakkor már a kiesés és a továbbjutás lesz a tét.

A spori egyébként kiváló kritikákat kapott a spanyol-olasz után, maximálisan kézben tartotta a találkozót, egyedül egy Cassanót érintő szabálytalanság alkalmával adhatott volna lapot. Mégis, kiváló kommunikációs képességeinek hála, kezében volt a mérkőzés.

Balotellit is kézben tartotta a magyar játékvezető (Fotó: MTI/EPA)

Az angolok találkoztak már az Eb kapcsán a magyar bíróval, ugyanis a kvalifikációs sorozatban a Bulgária elleni találkozót ő vezette, azon 4-0-ra nyertek az angolok.

Ha a negyeddöntőkben nem kap szerepet Kassai Viktor, könnyen lehet, hogy az elődöntő vagy a döntő várhat rá. A sorsdöntő Spanyolország-Horvátország találkozót a német Wolfgang Stark vezeti majd.