A Villarreal trénerét gyászolja Mourinho

A Real Madrid edzője, José Mourinho korábban nem ápolt jó viszonyt Preciadóval, ám a halálhírt követően ő is együttérzését fejezte ki.

A Villarreal trénere egy nappal kinevezése után hunyt el szívrohamban. Manuel Preciado és José Mourinho kapcsolata gyakori téma volt a spanyol sajtóban, a két edző között többször volt incidens. Az egyik ilyen esetet Mourinho robbantotta ki, amikor a Sporting – Preciado akkori csapata – kikapott a Barcelonától, a portugál edző pedig kijelentette, a Sporting meg sem próbált jó eredményt elérni a katalánok ellen.

Később abban a szezonban Mourinho is kapott egy jókora fricskát kollégájától, a Sporting ugyanis 1-0-ra megverte a Királyi Gárdát, ráadásul Madridban, a Santiago Bernabeu stadionban.

Ebben az évben Mourinho véget vetett az ellenségeskedésnek, és végül barátság alakult ki kettejük között, Preciado nemrégiben látogatást is tett a madridiak edzőközpontjában. Mourinho a halálhír után levélben búcsúzott el kollégájától:

„Nem dicsőíthetem Manuel Preciado életét, de kollégaként szeretném mindenki felé tolmácsolni a fájdalmamat e nehéz pillanatban. Biztos vagyok benne, hogy visszajuttatta volna a Villarrealt az élvonalba. Bárhol is dolgozott, minden csapatnál nyomot hagyott”.

“Manolóra méltó versenytársként tekintettem, megvolt benne minden, amit szeretek egy sportemberben, erre akkor figyeltem fel, amikor márciusban Valdebebasban tiszteletét tette nálunk.”

Végül Mourinho így fejezte be mondandóját: “A labdarúgás egyik nagy alakja távozott közülünk, aki egy igazán különleges személy volt”.