Csúnyán leégtek a portugálok

A labdarúgó-Eb-re készülő portugál válogatott hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget Törökországtól,felkészülési mérkőzésen.

Cristiano Ronaldóék már az első félidőben hátrányba kerültek, mivel Sararer balról belőtt labdájára középen Bulut érkezett, aki remekül előzte meg védőjét, és Patricio kapujába talált közvetlen közelről.

Az első félidőben nem esett több gól, így a második félidőre felszívta magát a portugál csapat, és mindent megtettek az egyenlítésért. Azonban a következő gólt mégsem ők szerezték, hanem a vendégek duplázták meg előnyüket: Veloso és Alves ügyetlenkedett a saját kapujuk előtt, amiből az lett, hogy eladták a játékszert, amit Bulut köszönt szépen, tolt rajta kettőt, és nagy erővel a rövid fölsőbe bikázta.

Nani az 57. percben szépíteni tudott, így a még életben lévő portugál reményeket saját játékosuk, Pepe tette tönkre: a 88. percben róla pattant be a labda saját hálójába, bár ehhez kellett az is, hogy a menteni igyekvő Costa, a Real Madrid játékosára rúgja a bőrt. A történethez tartozik, hogy Ronaldo a 64. percben kihagyott egy tizenegyest.

Így a törökök győztesen hagyhatták el a gyepet, míg a portugálok vereséggel hangoltak a kontinenstornára.

A luzitánok az Eb-n a B-csoportban, azaz a halálcsoportban szerepelnek, NémetországDánia és Hollandia társaságában.

A portugál vereség képekben:

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Portugália – Törökország 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Nani (57.), illetve Bulut (35., 52.), Pepe (88.-öngól)