Kihirdették a 2004-es Európa-bajnok keretét

Fernando Santos szövetségi kapitány megnevezte azt a 23 játékost Görögországból, akire számít a júniusi Eb-n.

Az 57 esztendős portugál szakember a korábban megnevezett 25 fős előkeretet leszűkítette a végleges, 23 fős Eb-re utazó játékosok névsorára, Alexandros Tziolis és Panagiotis Kone maradt ki végül a 2004-ben meglepetésgyőztes Görögország válogatottjából.

Tziolis az Európa-bajnoki selejtezőkön még játszott, mi több, 5 mérkőzésen kezdőként számolt vele a kapitány. Azonban mióta februárban a játékos a francia másodosztályban szereplő AS Monacóhoz igazolt – ahol mindössze 3 alkalommal lépett pályára –, a válogatottban is kispadra szorult.

Amikor rákérdeztek Santosnál, hogy a korábbi 25 fős keretbe miért hívta be a védekező középpályást, a mester így reagált: „Mindannyian tudjuk, hogy Tziolis nem játszott eleget ebben az idényben, de éppen ezért vagyunk az edzőtáborban, hogy kiderüljön, ki milyen szinten áll fizikailag”.

A másik középpályás Kone szintén kimaradt, ő a Bolognában koptatta a padot egész évben, a 25-ös keretben már csak azért kapott helyet, mert Santos több játékosból akart válogatni ezen a poszton.

Talán meglepetés, hogy a 19 éves Kostas Fortounis végső kerettagsága, a Kaiserslautern szélsője összesen kétszer játszott a szezonban, ez mégis elegendőnek bizonyult az Európa-bajnoki részvételhez, míg a Bajnokok Ligájában remekló APOEL Nicosia kapusát, Chiotist már a 25-ös keretbe sem nevezték.

A görög csapat Örményországgal játszik még május 31-én, Ausztriában, azután utaznak Varsóba, hogy a társrendező lengyelek ellen megkezdjék az Eb-szereplést.

A görögök 23 fős kerete:

Kapusok: Kostas Chalkias (PAOK FC), Michalis Sifakis (Aris Thessaloniki FC), Alexandros Tzorvas (US Città di Palermo).

Védők: Vassilis Torossidis (Olympiacos FC), Kyriakos Papadopoulos (FC Schalke 04), Sokratis Papastathopoulos (SV Werder Bremen), Avraam Papadopoulos (Olympiacos FC), José Holebas (Olympiacos FC), Giorgos Tzavellas (AS Monaco FC), Stelios Malezas (PAOK FC).

Köéppályások: Kostas Katsouranis (Panathinaikos FC), Giorgos Karagounis (Panathinaikos FC), Giannis Maniatis (Olympiacos FC), Giorgos Fotakis (PAOK FC), Grigoris Makos (AEK Athens FC), Giannis Fetfatzidis (Olympiacos FC), Sotiris Ninis (Panathinaikos FC), Kostas Fortounis (1. FC Kaiserslautern).

Támadók: Dimitris Salpingidis (PAOK FC), Giorgos Samaras (Celtic FC), Fanis Gekas (Samsunspor), Nikos Liberopoulos (AEK Athens FC), Kostas Mitroglou (Atromitos FC)