Jobbhátvéd nélkül Anglia

Glen Johnson, a Liverpool és az angol válogatott jobbhátvédje megsérült, így a szövetségi kapitánynak már az első edzés után gondjai akadtak.

Roy Hodgson csütörtök reggel első ízben vezényelhette le az edzést az angol válogatottnak mióta kinevezték szövetségi kapitánynak, most azonban máris törheti a fejét Glen Johnson miatt.

A liverpooli játékos ugyanis Hodgson egyetlen jobbhátvédje a nemrég megnevezett 23 fős angol keretben, hiszen a Tottenham játékosa, Kyle Walker eltiltott, míg Micah Richards a Manchester Cityből – nagy meglepetésre – nem kapott meghívót a kapitánytól.

Johnson korán befejezte az edzést, a hírek szerint nem teljesen egészséges még, így megerőltette a lábát.

Pótlását többféleképpen is megoldhatja Hodgson: a szintén liverpooli Martin Kellyt is behívhatja, készenlétben áll még az evertoni Phil Jagielka, de hétvégén a Norvégia elleni felkészülési mérkőzésen a Manchester United játékosának, Phil Jonesnak van a legnagyobb sansza Johnson helyettesítésére.

Az angolok a Manchester City otthonául szolgáló Etihad Stadionban készülnek, ám a mérkőzés már a norvég fővárosban, Oslóban lesz.

Hodgson munkáját a Manchester United korábbi játékosa, Gary Neville segíti, ő a kapocs a kapitány és a játékosok között. Neville már Hodgson elődjét, Fabio Capellot is segítette, és ezentúl is részt vesz majd az edzéseken.

Szintén kérdéses Danny Welbeck játéka, aki még a manchesteri derbin szenvedett bokasérülést április végén a United játékosaként. A támadó a többiektől külön edzett, és Johnsonhoz hasonlóan korábban befejezte a gyakorlatokat, jó hír azonban Hodgson számára, hogy a tottenhames Scott Parker teljesen felépült Achilles-sérüléséből.