A BL-döntő hőse elhagyja a Chelsea-t

Didier Drogba a France Football-nak nyilatkozva közölte, hogy már a BL-döntő másnapján közölte elhatározását csapattársaival.

A szombati Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntőben a Chelsea-siker egyik letéteményese, Didier Drogba fontosnak tartotta, hogy a többi játékos tőle tudja meg a távozási szándékát.

Meg nem erősített hírek szerint a 34 éves elefántcsontparti csatárklasszis a kínai Sanghaj Shenhuához tart, ahol volt londoni csapattársa, a francia Nicolas Anelka a játékosedző.

“A többiek szemébe akartam néni, de amikor eljött a pillanat, nehezen találtam a szavakat, el is érzékenyültem” – mondta a BL-döntő büntetőpárbajában az utolsó 11-est értékesítő támadó.

“Már három éve mondogatom, hogy távozom, mégis nehéz a búcsú. Mindezt azért teszem, mert nem akarom a kispadon ücsörögve nézni, ahogy a többiek játszanak, ha a klub új csapatot épít”.

Drogba nem mondott semmit a “kínai-kapcsolatról”, helyette egy “új kalandról” beszélt. A csatár 2004-ben csatlakozott a Kékekhez, ahol 157 gólt lőtt, háromszor lett bajnok, négyszer pedig FA-kupagyőztes a Chelsea-vel.