Ismét leszerepelt a Fradi

A Ferencváros ismét vereséget szenvedett hazai pályán: ezúttal a Siófok távozott győztesen az Albert-stadionból.

Nagy tétje egyik csapat számára sem volt a találkozónak, a Fradi már biztosan nem esthet ki, míg ha mindkét meccsüket megnyerik, maximum a hetedik helyre érhetnek oda. A Siófoknál is hasonló a képlet, annyi különbséggel, hogy egypontos hátrányban követték a tabellán a zöld-fehéreket.

Ennek ellenére azonban már a kezdés után bekezdtek a hazaiak, Junior és Oláh is bemelegítette Ribánszkit. A másik oldalon Haraszti volt veszélyes, de egyik lövés sem volt igazi gólhelyzet. Nem úgy, mint a 15. percben, amikor Pál tornáztatta meg Jovát, akinek komoly bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne kerüljenek a zöld-fehérek hátrányba. Sőt, az FTC az ellentámadásból vezetést is szerezhetett volna, de Pölöskey közelről nem volt elég pontos.

A félidő legnagyobb helyzete a vendégek nevéhez fűződik, pontosabban Harasztiéhoz, aki jó húszról tüzelt, de a bal kapufát találta csak el, viszont így is majdnem gól lett: a labda a levegőben úszó Jova hátára pattant, majd róla az alapvonalon túlra. Ezek az események 20 perc alatt zajlottak le a kapuk előtt, de a szünetig hátralévő időre teljesen visszaesett az iram, így több helyzetet nem is könyvelhettünk el.

Talán azért, hogy felébresszék és motiválják a hazaiakat, a szünetben a pályára vonult a női kézilabda KEK-győztes Ferencváros csapata, akiket a szurkolók hangos ovációval és tapssal fogadtak.

A klubvezetés terve nem jött be, a második játékrészre is álmosan érkeztek ki a zöld-fehérek, míg a Siófok próbálkozott ugyan, de nagy átütő erő nélkül. A Lombard Pápa ellen elszenvedett hazai vereség miatt a vezetőség úgy határozott, a játékosok állják a belépőket, így a nézők ingyen nézhették végig a találkozót. A Fradi játékosainak fejben ez sem segített, fütyülés, bekiabálások, és “Ébresztő!” felkiáltásokkal próbálták a szurkolók tudatni a labdarúgókkal, nem elégedettek a látvánnyal.

Erre egy lapáttal rátett a 86. perc is, amikor egy kontra után Haraszti elhúzott a jobbszélen, és centerezése Simont találta meg, aki senkitől sem zavartatva közelről a kapuba pofozta a labdát. A hártalévő időben a fővárosiak már nem tudtak egyenlíteni, így utolsó két hazai meccsükön is vereséggel hagyták el a pályát.

Érdekes volt a lefújás utáni pillanat, a Ferencváros játékosai közül többen is bevonultak az öltözőbe, míg a többiek próbálták őket győzködni, menjenek oda a szurkolókhoz, és köszönjék meg a buzdítást, azonban süket fülekre találtak, mindössze négyen-öten mentek vissza a pályára, de a jelenet eléggé kínos volt.

 

Eredmények – OTP Bank Liga, 29. forduló

Ferencvárosi TC – FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Simon (86.)

Ferencváros: Jova – Fülöp, Balog (Lisztes, 64.), Klein, Sváb – Jovanovic, Holman (Beliczky, 61.), Junior – Simic (Rósa, 78.), Pölöskey, Oláh. Vezetőedző: Détári Lajos.

Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel (Fehér Zs., 56.), Nyári, Fejes – Haraszti, Egerszegi (Eugene, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 77.), Kecskés, Pál Sz. – Simon A. Vezetőedző: Horváth Károly.

Sárga lap: Jovanovic (41.), Junior (53.), Klein (72.), ill. Haraszti (40.), Egerszegi (48.), Ribánszki (93.)