Torres tudta, hogy nem hibázza el

A Chelsea óriási meglepetésre búcsúztatta a Barcelonát a labdarúgó BL-elődöntőjében. A főszereplők a futball szépségéről beszélnek.

Fantasztikus, katartikus mérkőzésen 2-2-es döntetlen született a Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája elődöntő visszavágón, ez pedig azt jelentette, hogy az első mérkőzésen 1-0-ra diadalmaskodó angolok jutottak a döntőbe.

Ahogyan arról élő, szöveges közvetítésünkben is beszámoltunk, a Barca 1-0-ra vezetett, amikor John Terryt a 37. percben kiállították, majd a második spanyol gólnál mindenki elkönyvelte a sima hazai sikert. Csakhogy jött egy kontratámadás az első félidő legvégén, Ramires pimasz emelése, és 2-1-gyel vonultak a felek a szünetre. A második játékrészben Lionel Messi 11-est hibázott, a Chelsea hősiesen védekezett, a végén pedig Fernando Torres a saját térfeléről indulva egy újabb kontra végén 2-2-re alakította az állást, amely aztán a végeredmény is lett. Ezúttal sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában.

“A játékosaim maguk alatt vannak. A kulcsmomentum Ramires gólja volt a félidő végén, az ledöntött minket lelkileg. Mindent megtettünk, nem csak ma, hanem mindkét meccsen, voltak lehetőségeink, 11-est is lőhettünk, de ez most nem volt elég. Az Inter elleni két évvel ezelőtti meccseinkre emlékeztetett ez a párharc, nagyon nehéz feltörni egy ilyen védekezést, a széleken próbáltuk meg. Megnézzük majd az elkövetkezendő napokban, mit csináltunk rosszul” – mondta Josep Guardiola a meccs után, és kitért a talán gyengébben játszó Messire is.

“Köszönetet kell mondanunk Lionel Messinek azért, amit tett a csapatért az elmúlt években. Egy pillanatra sem marasztalom el a kihagyott 11-es miatt, és tudom, milyen nehéz napok előtt áll majd, ismerem, nehezen emészti meg az ilyen pillanatokat, de a labdarúgás ezért szép játék. Ő mindannyiunk számára egy példakép. A Chelsea-nek gratulálok, ez nem a mi évünk, de a játékosaimat nem tudom hibáztatni” – így a Barcelona vezetőedzője.

Roberto Di Matteo, az angolok menedzsere érthetően majd’ kiugrott a bőréből: “Ez egy hihetetlen este a csapat számára. Sokan leírtak minket, de a játékosok megmutatták a tartásukat. Nem számítottunk rá, hogy tíz emberrel kell majd játszanunk, ráadásul a Barca a világ legjobb csapata. Azt mondtuk a meccs előtt, hogy gólt kell szereznünk ahhoz, hogy legyen esélyünk, Ramires ezt megtette. Utána tudtuk, hogy 45 percre vagyunk a döntőtől, ez erőt adott nekünk, hallatlanul büszke vagyok. Szerencsénk is volt, de most meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját” – mondta az olasz.

A döntő találat aztán a 91. percben született a szezonban pocsékul szereplő (bár azért nem minden a gólszerzés) Fernando Torres részéről. Az 54 millió fontért a Chelsea-be szerződő spanyol klasszis elfektette Valdest a végén, és a döntőbe lőtte a Kékeket:

“Hatalmas pillanat volt ez a klub és a minket Barcelonába elkísérő drukkereknek is. Hihetetlen buzdítást mutattak be a meccs elejétől fogva. Ramires gólja reményt keltett, majd Messi kihagytott 11-ese után végleg elhittük, hogy sikerülhet a döntőbe jutás. Nagyon boldog vagyok, hogy gólt lőttem, tudtuk, hogy egyetlen esélyünk lesz, és azt ki kell használni. Amikor a kapu felé haladtam, tudtam, hogy nem fogok hibázni” – mondta a Kölyök a mérkőzés után.

A Chelsea ellenfele a döntőben a szerda esti Real Madrid-Bayern München párharc győztese lesz, az első meccsen a németek 2-1-re győztek. A döntőt éppen Münchenben rendezik majd május 19-én.

A találkozó összefoglalója:

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó

Barcelona, Camp Nou, vezette: Cüneyt Cakir (török)

Barcelona-Chelsea 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Busquets (36.), Iniesta (43.), illetve Ramires (45+1.), Torres (91.)

A párharcot a Chelsea nyerte 3-2-es összesítéssel.

Barcelona: Valdes-Puyol, Piqué (Dani Alves, 26.), Mascherano-Xavi, Busquets, Iniesta-Cuenca (Tello, 67.), Messi, Fabregas (Keita 74.)-Sánchez. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Chelsea: Czech-Ivanovic, Cahill (Bosingwa, 12.), Terry, A. Cole-Mikel, Raul Meireles, Mata (Kalou 58.), Lampard, Ramires-Drogba (Torres, 80.). Vezetőedző: Roberto Di Matteo.

Sárga lap: Iniesta (50.), Messi (71.), illetve Mikel (32.), Ramires (44.), Ivanovic (48.), Czech (59.), Lampard (71.)

Piros lap: Terry (37.)