Padlóra került a francia sztárklub

Steve Mandanda, az Olympique Marseille csapatkapitánya szerint mentális problémákkal küzd a francia labdarúgócsapat.

Ha azt írjuk, hogy az Olympique Marseille gödörbe került, akkor még igen árnyaltan fogalmaztunk. Didier Deschamps legénysége az elmúlt tíz találkozójából kilencet elveszített, közte a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő oda-vissza vágóját is. Rosszul is áll az együttes szénája, a bajnokságban csak a kilencedik a gárda, 16 ponttal lemaradva a BL-selejtezőt érő Lille-től és 20-szal a listavezető Montpellier-től és Paris Saint-Germaintől.

Vasárnap ráadásul újabb kihívás vár az OM-re, a Marseille ugyanis Párizsba látogat, ahol a PSG ellen lép pályára a francia bajnokság rangadóján. Steve Mandanda, az Olympique csékája nyugtalan is a találkozót megelőzően.


„Van egy olyan érzésem, hogy a szezon vége rendkívül hosszú és nehéz lesz, mivel a csapat tagjai levertek. Hiányzik a keretből a szolidaritás”
– mondta a hálóőr, akinek véleményét osztja Nicolas Nkoulou, a gárda védője is. “Ez már több, mint csalódás. Meddig fog még tartani? Hiányzik belőlünk minden: akarat, szív, pozitív hozzáállás.”

Ha mindez nem lenne elég, jövő szerdán a Montpellier-vel csap össze az OM, majd a hétvégén a Lyon ellen mérkőzik meg a francia Ligakupa döntőjében. Kérdés, hogy a több sebből vérző együttes hogyan viselné az újabb kudarcokat, márpedig a levegőben lóg még pár fájó zakó a közeljövőben.