Szintet lépne a Barca és az OL

Szerdán újabb két együttes juthat tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Előnyben a Barcelona és a Lyon.

A február közepi odavágón a Bayer Leverkusen hiába egyenlített hazai pályán Kadlec találatával, a Barcelona végül magabiztosan nyerte meg a mérkőzést 3-1-re, nagy lépést téve a legjobb nyolc közé. Pep Guardiola, a katalánok trénere ugyanakkor még nem tartja lefutottnak a párharcot.

„Korábban többször is döntetlen, vagy vereség után vártuk a visszavágót a legjobb tizenhat között, így most kényelmesebb helyzetben vagyunk. Épp emiatt már sokan azt hiszik, hogy kiejtettük a Leverkusent, azonban intő jel, hogy az odavágó második félidejében jól és gyorsan játszottak a németek.

Jó lenne, ha továbbjutnánk, mert ez egy kemény sorozat. A Leverkusen a végsőkig küzdeni fog, sosem adja fel a csapat. Már azt hihetnénk, hogy végeztünk velük és akkor vágnának vissza. Remélem legalább hetven százalékban nálunk lesz a labda. Ami aggaszt, az a sebességük, épp ezért irányítanunk kell a meccset és nem szabad hagyni, hogy felvegyék a ritmust” – így Guardiola, akinek csapata egy Sporting Gijón ellen 3-1-re megnyert bajnokival hangolt a szerdai meccsre.

Robin Dutt, a Gyógyszergyáriak vezetőedzője szerint felesleges arról beszélni, hány százalék az esély a németek továbbjutására. A lényeg, hogy csapata a legtöbbet adja ki magából.

„Nehéz helyzetben vagyunk, Guardiola fiai ellen fordítani ugyanis majdhogynem lehetetlen, de meglátjuk majd, mi is történik. Több száz meccsüket láttam már, az biztos, hogy nem lesz sokat nálunk a labda. A kérdés, hogy abban a minimális időben mit tudunk majd kezdeni. Fontos ugyanakkor, hogy kiszolgáljuk majd azt a négyezer szurkolót, aki elkísér minket Barcelonába” – mondta a múlt hétvégén a rivális Bayern Münchent 2-0-ra legyűrő Leverkusen edzője.

Az APOEL Nicosia mindeközben tovább írná a csapat sikertörténetét, ehhez hazai pályán kellene megfordítani a Lyon elleni párharcot. Az Olympique Franciaországban 1-0-s előnyt harcolt ki magának.

„A sorsolásnál is a Lyon számított a párharc esélyesének és ez még mindig így van. Fontos találkozó előtt állunk, ugyanis bejuthatunk a negyeddöntőbe, ez pedig klubunk történetének legnagyobb sikere lenne. Semmi veszítenivalónk nincs, mi csak nyerhetünk ma. Az APOEL-szurkolók büszkén ébredhettek ezen a szerdán és biztos vagyok benne, hogy továbbra is sziklaszilárdan kiállnak mellettünk” – mondta a találkozót felvezető sajtótájékoztatón Ivan Jovanovic. Csapata a honi bajnokságban 4-1-re nyert szombaton az Ermisz Aradippou otthonában.

Kollégája, a lyoni Rémi Garde szerint az odavágón kiharcolt eredményre kell építenie a galloknak.

„Nem szabad csak a védekezésre koncentrálnunk, gólt, gólokat kell szereznünk. Ennek a keretnek megvan ez az erőssége, hogy mind a két feladatot maradéktalanul ellássa. A sorsolásnál még nem tudtunk túl sokat az APOEL-ról, de azóta láttuk a saját szemünkkel, hogy rendezett együttesről van szó. Bent vagyunk a legjobb tizenhat között, most pedig szintet akarunk lépni” – harangozta be a mérkőzést Garde, akinek csapata 2-0-ra kikapott a Nancytól a hétvégén.