A United rangadót nyert a Spurs ellen

A Manchester United idegenben verte 3-1-re a Tottenham alakulatát az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

A Premier League második helyezettje látogatott a harmadikhoz vasárnap délután, de az első félidőt tömérdek pontatlanság, sok eladott labda jellemezte.

Az első negyedórában igazi támadást nem tudott vezetni egyik csapat sem, ezt követően a Tottenham átvette a játék irányítását, de a hibákat továbbra sem igazán sikerült kiküszöbölni. Veszélyes lehetőségekről sem sűrűn beszélhettünk.

A 18. percben Adebayor lépett meg védői mellől majd lőtt a 16-os vonaláról, de De Gea a helyén volt. Phil Jones a 28. percben sárgalapot szedett össze, s újabb helyzetet csak a 37. percben láthattunk. Ekkor Lennon lépett meg a szélen bekkje mellől, majd az alapvonalról passzolt az ötös irányába. Saha tüzelt kapura, de a gólvonalon álló Adebayor már nem tudott elugrani a lövés elől: mellkasáról a kezére pattant a játékszer, majd sarokkal a hálóba passzírozta azt. Szinte felrobbant az örömtől a White Hart Lane, ám Atkinson játékvezető vitatott körülmények között ítélt szabadrúgást kifelé.

A 45. percben Sandro szabálytalankodott Younggal szemben sárgalapot érően. A szabadrúgás után a labda egy fejest követően egészen az égbe repült és a felső kapufa irányába hullott. Friedel, a hazaiak hálóőre biztonságosabbnak látta, ha szögletre tisztáz. A sarokrúgást Young végezte el, Rooney pedig remek ütemben érkezett és a hosszúba csúsztatott, így a szünetre vendégvezetéssel vonulhattak a csapatok. 0-1.

A gól megtette hatását, az összecsapás felélénkült, a házigazdák óriási nyomás alá helyezték a manchesterieket. Az 52. percben Livermore megpattanó lövését hárította De Gea, az 58. percben Assou-Ekoto szabadrúgásánál pedig a felsőléc mentette ki a spanyol hálóőrt a bajból.

A 60. percben villantak a Vörös Ördögök: egy ártalmatlannak tűnő bedobásnál Nani kapta a bőrt az alapvonalon, majd élesen passzolt az ötösön belülre. Először még sikerült a mentés Walkernek, de az ötös hosszú oldalán Young nem tétovázott, hanem a hálóba bikázott. 0-2.

A 69. percben a vendégek eldöntötték a találkozó sorsát, miután Young teljesen üresen kapta a labdát a 16-os előterében, megigazította, majd gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba. 0-3.

A meccs hátralévő részében a United elkényelmesedett, a Spurs hitét vesztve játszott. A 87. percben viszont „ráfáztak” az álmos játékra Rooney-ék. Giggs ajándéklabdájára Defoe csapott le, majd húsz méterről a jobb alsóba lőtt. 1-3.

Sir Alex Ferguson csapata 3-1-es győzelmének köszönhetően továbbra is lőtávolon belül van a listavezető Manchester Cityhez képest, jelenleg két pont a különbség a két alakulat között. A harmadik Tottenham lemaradása már tizenhárom pont az első helyhez képest.

A mérkőzés összefoglalója:

Vasárnap még két mérkőzést rendeztek az angol élvonalban: a Newcastle hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Sunderland ellen, míg a Fulham Pogrebnyak mesterhármasának is köszönhetően 5-0-ra lelépte a vendég Wolverhampton Wanderers együttesét.

Eredmények – Premier League, 27. forduló
Tottenham Hotspur-Manchester United 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Defoe (87.), illetve Rooney (45.), Young (60., 69.)
Newcastle United-Sunderland 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ameobi (91.), illetve Bendtner (24., 11-esből)
Piros lap: Sessegnon (58., Sunderland)
Fulham-Wolverhampton Wanderers 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Pogrebnyak (36., 44., 61.), Dempsey (56., 83.)