Villas-Boasnak elég Abramovics támogatása

A gyengélkedő Chelsea portugál trénere nem várja el játékosaitól, hogy támogassák őt.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy áll a bál Chelsea háza táján. Mondjuk nem meglepő, tekintve hogy a londoniak mindössze két meccset tudtak megnyerni a legutóbbi tíz bajnokijukból. Legutóbb szombaton hasaltak el a Kékek, az Everton 2-0-ra verte André Villas-Boas legénységét.

A nyáron kinevezett fiatal tréner meg is jegyezte az összecsapás után, hogy ez volt a Chelsea szezonbéli legpocsékabb produkciója. Mindenesetre a mindig jól értesült szigetországi média beszámolója szerint csapaton belül sem maradt következmény nélkül a gyengébb teljesítmény, a játékosok és a szakmai stáb között egyre jobban elmérgesedik a helyzet. Ezt a portugál szakember ugyan cáfolta csütörtökön, de azt azért elismerte, hogy nem minden játékosa áll mögötte.


„Nem a játékosaimnak kell támogatniuk engem, hanem a tulajdonosnak”
– így Villas-Boas, aki azt is elárulta, csütörtökön volt egy találkozó a labdarúgók és a szakmai stáb részvételével.

Hozzátette, továbbra is az a cél, hogy Bajnokok Ligáját érő helyen zárjon a csapat, illetve, hogy a kupákban is minél tovább jusson. Első lépésként szombaton le kell győzni a Birminghamet az FA-kupa ötödik fordulójában, míg jövő kedden a Nápoly otthonában kell kedvező eredményt elérni a BL-nyolcaddöntő odavágóján.

Villas-Boast az sem zavarja, hogy játékosai „SMS-partikat” tartanak a gárda korábbi trénerével, José Mourinhóval: „Ez teljesen normális dolog, semmi bajom nincs ezzel.”