Németh Krisztián-parádé

Németh Krisztánnak fekszik a holland foci. Csapata, a Waalwijk legjobbjaként vette ki részét a 3-0-s groeningeni meglepetés sikerből.

A fogadóirodák éa a holland sajtó is garantált hazai győzelmet ígért a Waalwijk vasárnapi groningeni vendégszereplése alkalmával. Nyilván azért, mert a hazai csapat az Európa Ligáért csatázik, míg a vendégek inkább a kiesés elkerüléséért küzdenek…

Mint írtuk, Németh Krisztián nemrég csatlakozott a Waalwijk csapatához, és az edző annak ellenére azonnal kezdőbe jelölte, hogy a támadó – saját bevallása szerint is – az erőnlét terén jócskán lemaradással küzd. Mondjuk, ez az eddigi teljesítményén nem látszik.

Gólt ugyan még nem lőtt, de vasárnap este is csapata egyik legojbbja volt, hiszen hasonlóan az elmúlt fordulóhoz már az első percben 11-est rúghatott róla csapata (0-1). Nem sokkal később a Groningen fejelt egy öngólt (0-2).

Íme, Németh Krisztián 11-ese és kapufája:

Németh remekül játszott, folyamatosan veszélyeztetett csatártársával, Schettel. A 41. percben egy kipattanó labdát emelt kapura 24 méterről, amit a kapus óriási bravúrral tolt kapufára. A magyar válogatott játékos utána is többször veszélyeztetett, próbálkozott lövésekkel, agilisan játszott. A 80. percben ziccerben eltolta a kapus mellett a labdát, aki elhúzta a lábát – de a megérdemelt büntető elmaradt.

Németh 81. percet játszott a végül 3-0-s vendéggyőzelemmel záruló mérkőzésen.

A másik magyar érdekeltségű találkozón a két magyarral a soraiban felálló NEC Nijmegen bár mindent megtett, nem tudott bravúrt elérni a Feyenoord ellen, a sztárcsapat 2-0-ra verte a Vadócz Krisztiánt és Babos Gábort is soraiban tudó hazai együttest.

Eredmények – holland bajnokság
Groningen -Waalwijk 0-3
gólszerzők: ten Voorde (2. – 11-esből), Andersson (5., öngól), Ramos (63.)
NEC Nijmegen – Feyenoord 0-2
gólszerzők:
Bakkal (7.), Fernandez (48.)
Ajax – Utrecht 0-2
gólszerzők: Duplan (40., 78.)
Heracles – PSV 1-1
gólszerzők: Everton, illetve Labyad (19.)