Szalai felépülése megtorpant

Szalai Ádámot a Bundesligában szereplő Mainz orvosi stábja két hétre eltiltotta az edzésektől.

Mint ismert, a magyar válogatott támadó hosszú idő, január 29. óta harcképtelen egy súlyos térdsérülés miatt, ám miután becsülettel végigcsinálta a rehabilitációt hetekkel ezelőtt újra edzésbe állt. A németek már azt találgatták, mikor jön el a visszatérés napja, ám a legfrissebb hírek szerint erre még várni kell.

A Rhein Zeitung beszámolója szerint Szalai Ádám egy keddi edzésen érezte úgy, hogy nincs minden rendben, majd megvizsgáltatta magát a klub fizikoterapeutájával. Végül Szalait az orvosok két hétig eltiltották az edzések látogatásától, nehogy nagy baj legyen.


Thomas Tuchel
, a gárda vezetőedzője a lapnak elmondta, szerencsétlen dolog ez, a magyar támadó pedig most néz majd szembe a legnehezebb időszakkal. A tréner szerint ez sajnos benne van a pakliban egy ilyen sérülés után, most az a legfontosabb, hogy mindenki higgadt maradjon és ne siettessék a visszatérést. „Megeshet, hogy az elkövetkező heteket ugyanolyan hosszúnak találja, mint az azt megelőző időszakot” – így Tuchel.

A vezetőedző ugyanakkor biztos benne, hogy Szalai Ádám a szezon második felében már újra ott lesz a pályán: „Őt egy olyan típusú játékosnak tartom, akinek nem kel majd sok idő ahhoz, hogy felvegye a ritmust. Természetesen ehhez az kell, hogy teljesen meggyógyuljon és fájdalommentes legyen. Nagyon bízom benne!”

Ráfér majd az erősítés a Maniz csatársorára, ugyanis a tizenkét fordulót követően csak a 14. helyen szerénykedő FSV eddig tizenhat gólt szerzett, aminál csak hat csapat szerzett kevesebbet.