Ismét élre ugrott a Levante

Sorozatban hetedik meccsét nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokság meglepetéscsapata, ezúttal az utolsó pillanatokban szerezték meg a győzelmet.

Tovább folytatódott a valenciai kiscsapat csodája a spanyol élvonalban: a Levante sorozatban hét mérkőzést nyert meg, miután szerdán nagy csatában diadalmaskodtak a vendég Real Sociedad ellen Juan Ignacio Martínez tanítványai.

Pedig hazai szempontból nem indult jól a találkozó, Estrada már a 4. percben betalált a Levante kapujába, az előnyt pedig egészen az 56. minutumig őrizte a Sociedad. Ekkor azonban érkezett Nano révén az egyenlítés, pár percre rá pedig Valdo góljával már vezetett is házigazda.

Úgy tűnt, a megszerzett előnyt a Levante már nem adja ki a kezéből, de a 86. percben Inigo Martínez lehűtötte a kedélyeket, 2-2-re alakítva az eredményt. Amikor azonban már elkönyveltük volna a végeredményt, Rubén Suárez a hosszabbítás perceiben szabadrúgásból megtalálta az utat a vendégek kapujába, a Levante pedig 3-2-es győzelmének köszönhetően visszaelőzte a keddi meccse után élre ugró Barcelonát.

A Levante győztes találata:

A Valencia együttese a tabella negyedik helyét foglalja el, miután Alba kései góljának köszönhetően idegenben sikerült legyőzniük a Pintér Ádám nélkül felálló Zaragoza gárdáját.

A Málaga már az első félidőben gól- és emberhátrányba került a Rayo Vallecano vendégeként, a hazaiak pedig Tamudo révén a második játékrészben megduplázták előnyüket, és 2-0-ás sikerüknek köszönhetően egy pontra megközelítették mai ellenfelüket.

A Getafe-Osasuna mérkőzésen hiába vezettek kétszer is a vendégek, Güiza mindkétszer kiegyenlített, így 2-2-nél érte a hármas sípszó a csapatokat.

Eredmények – Primera División, 10. forduló
Levante-Real Sociedad 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Juanlu (56.), Valdo (61.), Suarez (93.), illetve Estrada (4.), Martinez (86.)
Kiállítva: Juanfran (94., Levante)
Real Zaragoza-Valencia 0-1 (0-0)
Gólszerző: Alba (82.)
Rayo Vallecano-Málaga 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Botelho (7.) Tamudo (70.)
Kiállítva: Eliseu (36., Málaga)
Getafe-Osasuna 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Güiza (62., 77.), illetve Balde (8., 66.)