Ponttal távozott Pécsről a Kaposvár

Hiába vezetett a Kaposvár Pécsett, mégis 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

A bajnokságot négy győzelemmel nyitó – azóta azonban hullámvölgybe kerülő – pécsiek azt a Kaposvárt fogadták, mely az előző fordulóban majdnem legyőzte a bajnokesélyes Debrecent, így egy remek mérkőzésre volt kilátás.

Ehhez képest a 10. percig kellett várni az első valamire való helyzetik, de Mudresa fejesét Dibusz hárította. Nem úgy mint a 21. percben, amikor Peric 15 méterről lőtte ki a bal felsőt (0-1). A bekapott gól azonban nem fogta meg a hazaiakat, és két perc elteltével máris egalizáltak Andorka révén (1-1).

 

A fordulás után veszélyesebben játszottak a vendégek, több helyzetet alakítottak ki, de Dibusz jól állta a rohamokat. A távoli lővésekkel próbálkozó Pécs a 69. percben majdnem megszerezte a vezetést, de Hajduch kapus – talán maga sem értette hogyan – kiöklözte Bajzát fejesét, sőt a 72. percben Horváth bólintásánál is megismételte a bravúrt.

A hajrában már egyik támadó alakzat sem volt annyira hatékony, hogy megrezgesse az ellenfél hálóját, így maradt a döntetlen, amivel egyik csapat sem járt igazán jól.

Eredmény-OTP Bank Liga, 11. forduló

Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)

Pécsi MFC: Dibusz-Regedei (Gyánó 85.), Zeljkovic (Scepanovic 37.), Todorovic, Marovic-Simonfalvi, Lantos, Pintér A., Demjén-Androka (Horvtáh Zs. 70.), Bajzát.

Kaposvári Rákóczi: Hajduch-Okuka, Bank, Mudresa, Jánvári-Pedro, Dzsavad (Alexeev 70.), Gujic (Pavlovic 63.), Balázs-Kulcsár (Kovács O. 87.), Peric.

Gólszerzők: Andorka (23.) illetve Peric (21.)

Sárga lap: Todorovic (49.) Demjén (53.) illetve Peric (12.)