Moszkvában nyert nagy meccset az Inter

Hiába dolgozta le kétgólos hátrányát a CSZKA Moszkva az Inter ellen, a milánói csapat végül 3-2-re nyert a Bajnokok Ligájában.

Ahogy az lenni szokott, az oroszországi mérkőzések korábban kezdődnek, így az Inter moszkvai vendégjátéka miatt már kora este kezdetét vette a Bajnokok Ligája második fordulója.

A veterán Lúcio révén hamar vezetéshez jutottak a már Claudio Ranieri vezette milánóiak, a brazil azt használta ki, hogy egy szögletet követően bénázott a hazai védelem. A folytatásban is az Inter volt veszélyesebb, az első játékrész feléhez közeledve kezdett el focizni igazán a CSZKA. Már pont, mikor lógott a levegőben az orosz gól, egy kontra végén Nagatomo továbbított Pazzinihoz, a támadó pedig közelről megduplázta a vendégek előnyét. Hogy ne fulladjon unalomba a második félidő arról Dzagoev gondoskodott, aki egy gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt az első etap hosszabbításának negyedik percében.

 

A második játékrészben érett a találat mind a két oldalon, a CSZKA folyamatos nyomás alatt tartotta az olasz védelmet, az Inter kontrái ugyanakkor életveszélyesek voltak. A 77. percben aztán Vágner Love bolondított meg két védőt is mielőtt kilőtte volna a kapu rövid oldalát, 2-2-re módosítva az állást.Hamar a nézők arcára fagyott azonban a mosoly, ugyanis az Inter postafordultával betalált, Cambiasso és Zárate játszott össze, utóbbi lőtte be a Nerazzuri harmadik gólját.

A győztes találat:

A hazai lelkesedés végül nem ért pontot, így az Internazionale idegenben feledtette a két héttel ezelőtti fiaskót, amikor a gárda 1-0-ra kikapott hazai pályán a török Trabzonsportól. A moszkva egyelőre nyeretlen, az oroszok legutóbb a Lille ellen dolgozták le kétgólos hátrányukat egy egységért.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 2. forduló, B csoport
CSZKA Moszkva – Inter 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Dzagoev (49.), Vágner Love (77.) illetve Lúcio (6.), Pazzini (23.), Zárate (79.)