A Vidi ellen sem torpant meg a Loki

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a hazai pályán játszó DVSC-TEVA 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Videotont.

Összefoglaló: Fantasztikus iramban kezdődött a mérkőzés, a Videoton volt aktívabb az első percekben, az első gólt azonban a DVSC-TEVA szerezte: egy kontra végén Kulcsár Tamás emelte át a labdát a kapujából kimozduló Tomas Tujvel fölött (1-0). A bekapott találat nem fogta meg Paulo Sousa fiait, így talán az idei szezon legjobb első félidejét láthattuk.

A székesfehérváriak sorra vezették az akciókat, ám Nenad Novakovic kapus és a hazai védelem becsülettel állta a rohamokat. A 41. percben aztán mégis kapitulált a Loki, André Alves cselezgetett a balszélen, majd középre lőtt labdáját Korhut Mihály rúgta rá saját kapusára, amely így a hálóba pergett (1-1).

A Vidinek még akadt egy veszélyes szöglete a félidő végén, ám Kassai Viktor, a mérkőzés játékvezetője belefújt az akcióba és véget vetett a felvonásnak.

A fordulást követően szinte azonnal újra megszerezte a vezetést Kondás Elemér csapata, az első hazai sarokrúgás után Ramos bombázott a hosszú felső sarokba, talán Vaskó Tamásnak lett volna esélye fejjel tisztázni, ám a védő csak beljebb tudta segíteni a labdát (2-1). Szinte azonnal válaszolhatott volna a Vidi, ám Alves nagy ziccerben mellé lőtt.

A meccs további részét a többnyire a Loki uralta, majd visszaesett a játék színvonala, főleg a mezőnyben birkóztak a felek, illetve megnőtt a szabálytalanságok száma is. Sousa a hajrában 19-re lapot húzott és ez majdnem bejött, a 87. percben ugyanis a csereként beálló Nemanja Nikolic lőhetett a tizenhatos előteréből, ám Novakovic nagyot védett, csapata pedig 2-1-re nyerni tudott.

A meccs összefoglalója:

A Debrecen ezzel öt forduló után is hibátlan a bajnokságban, míg a címvédő Videoton már második idegenbeli mérkőzését veszítette el a korábbi, kaposvári fiaskó után. A székesfehérváriak nem pihenhetnek sokat, szerdán ugyanis a Balaton partján javíthatnak eddigi gyenge vendégmérlegükön.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
Debrecen, 10 000 néző, Vezette.: Kassai Viktor
DVSC-TEVA – Videoton FC 2-1 (1-1)
DVSC: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Spitzmüller, 65.), Szakály P., Ramos, Rezes (Yannick, a szünetben) – Kulcsár (Szilágyi, 86.) , Nikolic Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó, Lipták (Vasiljevic, 85.), Horváth G. – Mitrovic, Sándor (Nikolics, 79.), Elek – Gosztonyi (Nagy D., 57.), Brandao – Alves Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Kulcsár (3.), Ramos (47.), illetve Novakovic (41., öngól)
Sárga lap: Korhut (31.), Bódi (34.), illetve Vaskó (38.), Alves (42.), Lipták (74.), Mitrovic (84.)

93. PERC: Vége az ősz eddigi legnagyobb rangadójának, a Debrecen otthon tudta tartani a három pontot riválisával szemben, ezzel továbbra is százszázalékos a gárda.

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

Ápolás 89’
Ramos, Debrecen
Elek lövésébe állt bele.

87. PERC: Alves és Brandao játszottak össze, majd utóbbi Nemanja Nikolic elé tálalt, Novakovic védett nagyot. A Videoton 11. szöglete következett, ám a kapus ismét remekül húzta le a labdát.

CSERE 86’
Debrecen
Szilágyi váltja Kulcsárt.
CSERE 85’
Videoton
Vasiljevic érkezik Lipták helyére.

79. PERC: A Vidi csapatkapitánya karszalagja vándorolt egy jót, a lecserélt Sándor az őt váltó Nikolicnak adta, ő Liptákot kereste meg vele (aki az év elején megkapta, majd elvette tőle Paulo Sousa), ő átdobta Horváthnak, végül Alves vállalta be, hogy viselje.

CSERE 79’
Videoton
Nikolic jön Sándor helyére.
SÁRGA LAP 74’
Lipták, Videoton
Az előbbi belépőjéért.
Ápolás 74’
Korhut, Debrecen
Liptákkal csúszott össze.

70. PERC: Nagy sokadik beadása már jól sikerült, ám Brandao elég szerencsétlenül nyúlt hozzá a labdához, így veszélytelennél vált a helyzet. A játék színvonala most jócskán alábbhagyott, leginkább az apróbb szabálytalanságoké a főszerep. Kassai Viktor sincs könnyű helyzetben, nem egy könnyű mérkőzés, rengeteg a kétes szituáció.

CSERE 65’
Debrecen
Spitzmüller váltja Bódit.
SZÖGLET 62’
Videoton
A nyolcadik vendégszöglet sem hordozott magában veszélyt.
SZABADRÚGÁS 61’
Brachi, Videoton
30 méterről tekerte a rövid felső irányába, Novakovic védett.

60. PERC: Szakály, majd Kulcsár próbálkozott lövéssel, előbbit blokkolták a védők, utóbbi jócskán fölé szállt. Eddig jobb a Loki a második félidőben.

CSERE 57’
Videoton
Gosztonyi le, Nagy be.

51. PERC: Majdnem ott volt az egyenlítés, Elek, Sándor volt a labda útja, utóbbi remek ütemben szöktette Alvest, a brazil támadó azonban rá nem jellemző módon óriási ziccerben mellé pörgetett.

47. PERC: Gólt ért az első debreceni szöglet. A beívelt labda egyedül találta Ramost a hosszún, a középpályás pedig ráfordult, majd kapura lőtt, a hosszú felsőben kötött ki a labda, hiába nyújtózott Tujvel, 2-1!

GÓÓÓL 47’
Ramos, Debrecen
Szöglet után lőtt a pipába.
CSERE 46’
Debrecen
Rezes helyett Yannick a pályán.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Debrecen
Megy a második félidő.

45. PERC: Érdekes volt az első felvonás záró akkordja: Mitrovic készült szögletet elvégezni, ám Kassainak előbb rendet kellett tennie a tizenhatoson belül. Aztán engedélyt adott a sarokrúgásra, ám a labda amint ehagyta a középpályás lábát, le is fújta a félidőt – pedig még le sem telt a rendes játékidő…

SZÖGLET 45’
Mitrovic, Videoton
Kassai nem várta meg a sarokrúgás végkimenetelét, jött be a labda és lefújta a félidőt…

44. PERC: Bódi végezhetett el szabadrúgást jó 25-30 méterre a kaputól, középre tekerésébe nem ért bele senki, Tujvelnek azonban így is figyelnie kellett. A túloldalon Brandao pattogós löketénél kellett figyelnie Novakovicnak.

41. PERC: Egyenlít a Vidi egy szerencsés találattal. Alves kevergetett a bal szélen, majd kiszorított helyzetből középre lőtte a labdát, a menteni igyekvő Korhut a földön fekvő Novakovicra lőtte azt, amely a hálóba pattant, 1-1! Alves aztán kapott egy sárgát is.

GÓÓÓL 41’
Videoton
Öngóllal egyenlített a Videoton.

38. PERC: Már kevesebb a pengés megoldás, mint az elején, ugyanakkor nagyon élvezetes a meccs, a játékosok megpörgetik rendesen az eseményeket.

SÁRGA LAP 38’
Vaskó, Videoton
Kulcsárt rántotta le.
SZÖGLET 36’
Mitrovic, Videoton
Két sarokrúgást is láthattunk, egyik sem volt veszélyes.
SÁRGA LAP 34’
Bódi, Debrecen
Alvest rúgta fel.

33. PERC: A nagyon aktív Brandao elől mentett Simac a tizenhatoson belül, a labda azonban Sándor György elé került, ám a játékmester mellé lőtt.

31. PERC: Sok az apró szabálytalanság a mezőnyben, Korhut lerántása pedig már sárgát ért Kassainál. Az ezért járó szabadrúgást Novakovic bokszolta ki a mezőnybe.

SÁRGA LAP 31’
Korhut, Debrecen
Lerántásért jár a meccs első sárgája.

29. PERC: Míg a védők lest jeleztek Kulcsár indításánál, Tujvel inkább kimozdult a kapujából és felszedte a labdát az eddigi egyetlen gól szerzője elől.

SZÖGLET 26’
Brachi, Videoton
Alves rúgta fölé óriási ziccerből.
SZÖGLET 25’
Brachi, Videoton
Ismét a helyükön voltak a debreceni védők.

23. PERC: Kihagyott a vendégvédelem, ha nem lép bele Brachi Nikolic lövésébe, már 2-0 lenne az állás.

17. PERC: Egy újabb szép fehérvári akciót láthattunk: Vaskó ívelte fel a labdát a védelemből a jobb szélre Gosztonyihoz, aki középre tekert, Brandeo fejelte vissza a játékszert, Alves löketébe azonban beleléptek.

13. PERC: Mintegy 9500 néző látogatott ki az Oláh Gábor utcai stadionba, igazi rangadóhangulat van.

12. PERC: Nem fogta meg a bekapott gól a Videoton, a vendégek folyamatos nyomás alatt tartják a hazai kaput, gólt azonban még nem sikerült lőniük.

SZÖGLET 9’
Mitrovic, Videoton
Novakovic tolta ki a beívelést.

8. PERC: Ha ilyen lesz a meccs végig, akkor az év eddigi legjobb magyra bajnokiját láthatjuk.

SZABADRÚGÁS 6’
Videoton
Brachi lőtt centikkel fölé, veszélyes kísérlet volt.

3. PERC: Vezet a Loki, pedig a meccs eleje egyértelműen a vendégeké volt. Egy kontra végén Kulcsár csapott le a védők mögé beívelt labdára, Tujvel csak félig jött ki a kapujából, felkínálva az átemelés lehetőségét, a hazai játékos pedig szépen végre is hajtotta a mozdulatot, 1-0!

GÓÓÓL 3’
Kulcsár, Debrecen
Higgadtan emelt át Tujvel fölött.
SZÖGLET 2’
Videoton
Fejjel tisztáztak a védők.

1. PERC: Ahogyan azt már megszokhattuk, a Vidi rendesen bekezdett az elején, Ám Gosztonyitól elpattant a labda, Novakovic így megszelidítette a játékszert.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Videoton
Fehérben a Loki, piros-kékben a Vidi, a meccs meg megy.

Köszöntjük Kedves olvasóinkat, hamarosan kezdetét veszi a meccs. Íme a két kezdőcsapat:

DVSC-TEVA: Novakovic – Simac, Ramos, Nikolov, Rezes, Mészáros, Bódi, Nikolic, Szakály, Korhut, Kulcsár Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth – Gosztonyi, Mitrovics, Sándor, Elek – Evandro, Alves Vezetőedző: Paulo Sousa

A találkozó játékvezető Kassai Viktor lesz.

Előzetes: Vasárnap délután harmincadik bajnokiját játssza egymással az idei szezonban eddig hibátlan DVSC-TEVA, valamint a bajnoki címvédő Videoton együttese előbbi pályaválasztásával. A székesfehérváriak 1980-ban látogattak először a Hajdúságba, azóta pedig mindössze háromszor sikerült elhozni a cívis városból a három pontot, legutóbb bő tíz esztendeje, 2001. július 21-én nyertek Debrecenben a piros-kékek. Azóta nyolc vereség és két gólnélküli döntetlen a mérleg.

Az előző két idényben egyszer sem úszta meg három kapott gól alatt a Vidi, tavaly 3-1-re, azelőtt 3-2-re nyert a Loki.

Az örökmérleg is a DVSC mellett szól hazai pályán, a már említett három vendégsiker mellett a hajdúságiak 19-szer nyertek hét döntetlen mellett. A gólkülönbség 55-18 a Debrecen javára.