A Videoton eljárást kezdeményez a Loki ellen

A székesfehérváriak nehezményezik, hogy a hétvégi debreceni mérkőzésre szóló jegyek ára egyik pillanatról a másikra megváltozott.

Az OTP Bank Liga idei kiírásának legnagyobb rangadóját rendezik meg vasárnap Debrecenben: az eddig 100 százalékos mérleggel álló Loki a bajnok Videoton fogadja a nagyerdei stadionban 16 órától (a meccsen Kassai Viktor fújja a sípot).

A nagy érdeklődéssel várt találkozó várhatóan telt ház előtt zajlik majd, igazi fociünnep lehet, ugyanakkor nem minden szép és jó a meccsel kapcsolatban.

A vidi.hu oldalon a fehérváriak közölték, fegyelmi eljárást kezdeményeznek a Debrecen ellen, mert a hajdúságiak jegyárusítással kapcsolatos procedúrájuk során megsértették a Vidi jó hírnevét.

A Retteghy Istvánnak, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága elnökének eljuttatott levélben az olvasható, hogy a Debrecen először arról értesítette a Vidit, hogy 700 darab, 1200 forintos jegyet bocsát a rendelkezésükre az V. szektorba. Ezt a lehetőséget meg is hirdette a bajnok honlapján, de mire megérkeztek a klubhoz a tikettek, már 2000 forintos ár szerepelt azokon. A levélváltást követően Szilágyi Sándor, a Loki cégvezetője azt mondta, az utóbbi ár a mérvadó.

A Videoton ezután módosította a jegyárakat, de mint ahogy írják: “ezzel is kellemetlenséget okozva a szurkolóinknak, illetve egyenlőtlen helyzetet teremtve közöttük tekintettel arra, hogy 2011. augusztus 10. napján, a jegyárusítás megkezdésekor még az eredetileg leegyeztetett 1.200.-Ft-os áron kerültek a jegyek értékesítésre.

Ezen kényszerű eljárás pedig egyrészről ronthatja a Klub szurkolók általi megítélését, így sérti a Klubunk, illetve Társaságunk jóhírnevét, másrészről, az elszámolási kérdések, illetve a megemelt jegyárak okán mind Társaságunk, mind pedig szurkolóink számára tényleges anyagi kárt is okoz.”

A Videoton emellett megemlíti az MLSZ egyik szabályzatát, mely szerint a vendgécsapatok nem fizethetnek többet jegyükért a hazai drukkereknél – ez nem áll fenn a 2000 forint esetében, ráadásul a Ferencváros szurkolóinak is 1200 forintot kellett fizetniük a jegyekért.