A Manchester revansot vett a Barcán

Egy barátságos meccsre összefutott az Amerikában turnézó két BL-döntős, a Manchester United most legyőzte a hiányos Barcelonát.

Két hónapja a Barcelona 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája fináléjában. Július 30-án elérkezett a visszavágás lehetősége a Vörös Ördögök számára. Jó messzire utaztak érte, egészen az NFL-ben szereplő Washington Redskins stadionjába, ahol hatalmas érdeklődés mellett, 90 ezer néző előtt játszottak barátságos mérkőzést a Barcával.

Az MU-nak tényleg remek alkalma nyílt a revansra, hiszen a Barcában ezúttal nem volt ott Messi, Xavi, Piqué, Puyol és Dani Ales sem.

Ennek megfelelően a Manchester szerzett vezetést a 22. percben, Nani lépett ki a barcelonai védőkközül, és rövid vágta után Victor Valdes lába között lőtte be az MU vezető gólját.

A 70. percben Thiago Alcántara úgy 20 méterről kilőtte a pipát, ezzel egyenlítettek a gránátvörös-kékek, de tíz perc múlva az angolok végleg elrendezték a dolgot. Ezúttal Michael Owen maradt egyedül Valdes kapussal, az angol támadó az átemelést választotta, és góljával el is döntötte meccset, a számos klasszisát nélkülöző Barca 2-1-re kikapott a Manchester Unitedtől.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – barátságos mérkőzés
Washington, FedEx Field, 90 ezer néző
Manchester United – FC Barcelona
Gólszerzők: Nani (22.), Owen (80.), illetve Thiago Alcántara (70.)