Pécsi győzelmi ének az esőben

A veretlen Pécs a pont nélküli, de veszélyes Zalaegerszeget fogadta, az újoncok legyőzték az ellenfelet és az esőt, és továbbra is száz százalékosak.

Összefoglaló: Az újonc PMFC két győzelme utánújabb komoly erőpróba előtt állt, a Csank János vezette ZTE akár Pécsett is elkezdhette az eddig hiányzó pontok gyűjtését, ha nem vigyáz a baranyai gárda.

A zivatar pont megelőzte a kezdő sípszót, de a csapatok már száraz időben, viszont vizes gyepen kezdték a játékot.

Húszperces hazai mezőnyfölény ért góllá, amikor Horváth Zsolt csúsztatásával vezetést szerzett a Pécs, a fiatal csatár eddig mindegyik meccsén betalált. Kamber révén azonban nemsokára jött az egyenlítés.

A szünet után az újból eleredő eső került fölénybe, a pécsiek is majdnem, de Frőhlich gólját les miatt érvénytelenítették. Nem sokkal a lefújás előtt büntetőhöz jutottak a hazaiak, Gyánó belőtte, és ezzel be is állította a 2-1-es hazai sikert jelentő végeredményt, el ne felejtsük, a csúszkálás nyolc sárgalapot is eredményezett.

Az újonc pécsiek még mindig száz százalékosak, a ZTE pedig kezdheti magát kényelmetlenül érezni.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Pécs, 3000 néző, Vezette: Kovács J. Zoltán

Pécsi MFC – Zalaegerszeg 2-1(1-1)

Gólszerzők: Horváth Zs. (22.), Gyánó (80. 11-esből), illetve Kamber (36.)

Sárga lap: Simonfalvi (18.), Todorovic (40.), Törtei (69.), Scepanonic (90.), illetve Horváth A. (22.), Szalai (32.), Méyé (64.), Kovács (90.)