Korán kezdenek a magyarok az Európa Ligában

A kupagyőztes kecskemétiek mellett az ezüstérmes Paks és a harmadik helyezett Ferencváros indulhat a második számú európai kupasorozatban.

A Monicomp Liga 2010-2011-es szezonjának befejezése után a sorsolásra várhatnak az Európa Liga küzdelmeiben érdekelt csapataok, amely június 20-án lesz a svájci Nyonban, az első selejtezőkört pedig június 30-án és július 7-én bonyolítják le.

A két zöld-fehér csapat, a Paks és a Ferencváros már itt bekapcsolódnak a küzdelmekbe, így a játékosoknak nem sok idejük marad a pihenésre és a felkészülésre. A KTE-Ereco csak a második selejtezőkörben lép pályára (nem kiemeltként), amelynek mérkőzései július 14-én illetve július 21-én lesznek. A harmadik és negyedik selejtezőpárharcokat augusztusban rendezik meg, így nyár végére eldőlhet, hogy 2004 és 2010 után látunk-e újra magyar együttest az EL csoportkörében. A sorozat döntőjét 2012. május 9-én rendezik Bukarestben.

Az első felvonásban a Paks és a Ferencváros is kiemelt lesz, már megvannak a lehetséges ellenfelek is: Milsami Orhei (moldáv), Banga Gargždai (litván), Daugava Daugavpils (lett), Khazar Lankaran (azeri), Olimpija Ljubljana (szlovén), Cliftonville (észak-ír), Flamurtari Vlorë, Vllaznia Shkodër (albánok), Narva Trans (észt), Irtysh Pavlodar, Shakhter Karagandy (kazahok), Zeta (montenegrin), Banants (örmény), Nõmme Kalju (észt), ÍBV Vestmannaeyar (izlandi), NSÍ Runavík (feröer-szigeteki), Ulisses (örmény), Neath (walesi), Käerjéng 97 (luxemburgi), Lusitanos UE, Santa Coloma (andorraiak), ÍF Fuglafjørður (feröer-szigeteki), Fola Esch (luxemburgi), a San Marinó-i bajnokság második helyezettje.

Magyar gól a második számú európai kupasorozat csoportköréből (Tőzsér Dániel, Ferencváros-Feyenoord, 2004)