Kiestek Komanék, a Roma lemondhat a BL-ről

A Sampdoria Laczkó Zsolttal a soraiban hazai pályán kikapott, így megpecsételődött a sorsa az olasz bajnokság 37. fordulójában.

A genovaiaknak hiába volt égető szükségük a három pontra, a vendég Palermo az első félidő végén vezetéshez jutott, de Biabiany révén a második játékrész elején sikerült egyenlíteni. A Sampdoria csapatában Laczkó Zsolt végig a pályán volt, Koman Vladimir viszont a kispadról nézte végig, ahogy Pinilla a 86. percben ismét a szicíliaiakat juttatja előnyhöz.

A tavaly még negyedik Samp így 2-1-re kikapott, és mivel a Lecce 2-0-ra nyert a sereghajtó Rudolf Gergelyt nélkülöző Bari otthonában, a genovai együttes kiesett az első osztályból.


Az Udinese 2-0-ra győzött a Chievo otthonában, így visszavette a Laziótól a BL-selejtezőt érő negyedik helyet, míg a Roma kikapott 2-1-re Cataniában, ezzel eldőlt, hogy Tottiék legfeljebb az Európa Ligában indulhatnak.

A Juventus valószínűleg még a második számú európai kupasorozatra sem tudja kvalifikálni magát, ezúttal Giovinco volt a torinóiak veszte: a Parma apró termetű játékosa lőtte a győztes gólt korábbi csapatának.

Vass Ádám 61 percet töltött a pályán a Cesenában vereséget szenvedő Brescia együttesében. Számunkra nem túl örömteli érdekesség, hogy a Laczkót és Komant foglalkoztató Sampdoria, a Vass Ádámot alkalmazó Brescia, és a Rudolf Gergelyt soraiban tudó Bari együttese jövőre már a másodosztályban vitézkedhet.

Eredmények – Serie A, 37. forduló
Fiorentina – Bologna 1-1 (1-0)
gólszerzők: Cerci (20.) illetve Ramirez (50.)
Bari – Lecce 0-2 (0-0)
gólszerzők: Jeda (52.), Masiello (80.-öngól)
Catania – AS Roma 2-1 (0-1)
gólszerzők: Bergessio (78.), Gomez (90.) illetve Loria (14.)
Cesena – Brescia 1-0 (0-0)
gólszerző: Giaccherini (60.)
Chievo – Udinese 0-2 (0-1)
gólszerzők: Isla (28.), Asamoah (76.)
Parma – Juventus 1-0 (0-0)
gólszerző: Giovinco (64.)
Sampdoria – Palermo 1-2 (0-1)
gólszerzők: Biabiany (50.) illetve Miccoli (45.), Pinilla (86.)