Gera már nem tudott segíteni a Manchester ellen

A magyar középpályás a 67. percben lépett pályára az Old Traffordon, a Fulham ekkor már kétgólos hátrányban volt az angol bajnokság 32. fordulójában.

A listavezető Manchester United egyértelműen a mérkőzés esélyese volt, és nem is kellett sokat várni rá, míg megszerezte a vezetést. Nani cselezgetése után a lesen álló Berbatov elé került a labda, a sípszó néma maradt, a bolgár csatár pedig kilőtte a hosszú sarkot.

Húsz perccel később Nani kapott indítást, a kifutó Schwarzer kapus mellett eltolta a labdát, majd kapura lövés helyett Valencia fejére ívelt, akinek már nem volt nehéz dolga a hálóba bólintani.

A 67. percben Gera Zoltán lépett pályára Etuhu helyén, de sok mindent már nem tudott kezdeni, így a Fulham vele sem volt képes visszakapaszkodni a héten BL-meccsen is diadalmaskodó Manchester ellen.

Nehezebben ment a Chelseanek a Wigan ellen, hazai pályán gólképtelenek maradtak az első félidőben. A második játékrész közepén egy szöglet utáni kavarodás után Malouda talált be nagy nehezen, a londoniak begyűjtötték a három pontot.

Carlo Ancelotti csapata a tabella harmadik helyére ugrott előre, egy pontra megközelítve a holnap pályára lépő Arsenalt.

A Tottenham fordulatos első félidőt produkált a Stoke ellen: a Madridban BL-mérkőzésen négygólos vereséget szenvedő hazaiak Crouch és Modric találatával már 18 perc után biztonságban érezhették magukat, a vendégek azonban Etherington 50 méteres szólója után szépíteni tudtak.

Crouch hiába szerezte meg második fejesgólját, a félidő vége előtt Jones jól eltalált lövésével ismét minimálisra csökkentette a különbséget, de a vendégek erejéből egyenlítésre már nem futotta a második félidőben.

A Bolton Sturridge vezetésével simán verte a kiesés elő menekülő West Ham gárdáját (3-0), a Birmingham hiába szerezte meg a vezetést a Blackburn otthonában, a hazaiak egyenlíteni tudtak (1-1), a Sunderland ugyan előnnyel fordult a szünetre, mégis kikapott a vendég West Bromwich ellen (2-3).

Eredmények – Premier League, 32. forduló:

Manchester United – Fulham 2-0 (2-0)
gólszerzők: Berbatov (11.), Valencia (31.)

Chelsea – Wigan Athletic 1-0 (0-0)
gólszerző: Malouda (67.)

Tottenham – Stoke City 3-2 (3-2)
gólszerzők: Crouch (11., 34.), Modric (18.) illetve Etherington (27.), Jones (41.)

Bolton – West Ham United 3-0 (2-0)
gólszerzők: Sturridge (14., 51.), Lee (20.)

Blackburn – Birmingham 1-1 (1-1)
gólszerzők: Hoilett (45.) illetve Bowyer (32.)

Sunderland – West Bromwich Albion 2-3 (2-1)
gólszerzők: Shorey (10.-öngól), Bardsley (31.) illetve Odemwingie (28.), Mulumbu (54.), Scharner (72.)