A fogadási maffia állhat a magyar bíróbotrány mögött

Egy német lap szerint a fogadási maffia szervezhette a Lengyel Kolos játékvezető által engedély nélkül vezetett meccset.

Az észt-bolgár és a lett-bolíviai találkozókat szinte nézők és tv-közvetítés, valamint reklámok nélkül rendezték, mégis sokan fogadtak rájuk – írja a német Stern magazin. A február 9-én lebonyolított antalyai barátságos összecsapásokon összesen hét gól született (a bolgár-észt 2-2-vel, a lett-bolíviai 2-1-gyel ért véget), s mind a hét 11-esből esett.

A bolgár-észt meccsen – engedély nélkül – Lengyel Kolos játékvezető, valamint két asszisztense, Selmeczi Krisztián és Csák János működött közre, engedélyüket a történtek után azonnali hatállyal felfüggesztették. Itthon mindhárman a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezetnek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A-válogatott meccsen közreműködni – ügyük március 22-én folytatódik majd a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

A Stern szerint az antalyai találkozókat egy fiktív brit cég és a fogadási maffia embere, a szingapúri Anthony Santia Raj szervezte, s egyedül a bolgár-észt meccsre ötmillió eurónyi fogadás érkezett – a nyeremény pedig ennek az összegnek a sokszorosa volt.