Brazillal tárgyal a Spurs

A Tottenham élénken érdeklődik a sevillai Luis Fabiano iránt, a brazil azonban kemény dió.

Az ősszel a nemzetközi porondon nagyot robbantó Tottenham tovább erősítené keretét, a londoniak 15 millió eurós ajánlatot fontolgatnak: a cél a Sevillából elvágyódó Luis Fabiano megszerzése. A brazilt már a fél világgal összeboronálták, az is felmerült, hogy hazatér – fizikuma viszont adott az angol iramhoz is.

A Spurs elsősorban az amszterdami Luis Suárezt szerette volna megvásárolni, az Ajax uruguayi csillaga viszont inkább a Liverpoolhoz szerződne. Fabiano így jön képbe, a Porto és a Sao Paulo egykori támadója viszont “drága mulatság”, a fizetése ugyanis horribilis.

A játékos heti 95 ezer eurós gázsija és 15 milliós kivásárlási ára együtt sok lehet a londoniaknak. Épp ezért az angolok kölcsönszerződést ajánlanának a Sevillának, a spanyolok viszont inkább eladnák az ősszel a kezdőcsapatból kiszorult csatárt.

A játékos megszerzésére így is nyílik esély, a Spurs elképzeléseit azonban keresztülhúzhatja a Juventus. Az olaszok is figyelemmel követik a játékos sorsát, de hivatalos ajánlattal még nem rukkoltak elő.

A Tottenham csatársora ugyanakkor sürgős „ráncfelvarrásra” szorul. A White Hart Lane négy kedvence – Jermain Defoe, Peter Crouch, Roman Pavljucsenko és a valószínűleg távozó Robbie Keane – együtt mindössze hat bajnoki találatra volt jó: 22 mérkőzésen.